X

L’ajuda estatal al transport deixarà de vincular-se al fet que les CA aportin una altra part

La vicepresidenta primera i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha explicat que "amb independència que les comunitats plantegin o no aquesta bonificació, nosaltres pagarem el 30%"

11/01/2024

Imatge de les declaracions de M. Jesús Montero aquest dijous.

Redacció

La vicepresidenta primera i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha explicat aquest dijous que l’acord aconseguit amb Junts sobre les subvencions al transport suposa que la part que aporta l’Estat, un 30%, ja no estarà condicionada al fet que les comunitats rebaixin un altre 20%. En declaracions als mitjans abans del Fòrum Europa amb la vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, Montero ha explicat que el que canvia enfront de l’anterior decret és que aquest percentatge que assumeix l’Estat per a rebaixar el transport públic municipal i autonòmic ja no quedarà vinculat al fet que les comunitats aportin una altra part.

“Ara el que fem és no condicionar-ho, és a dir, que amb independència que les comunitats plantegin o no aquesta bonificació, nosaltres pagarem aquest 30%”, ha explicat Montero qüestionada per l’acord amb Junts. Montero ha afegit que està “convençuda” que les comunitats autònomes contribuiran voluntàriament a aportar un altre 20% “perquè el bitllet de l’autobús valgui la meitat” i continuar combatent així els efectes de la inflació i ajudant els treballadors.

El decret que es votà aquest dimecres inclou la gratuïtat durant tot 2024 del Rodalia i els trens de mitjana distància, i l’aportació estatal del 30% de la tarifa dels bitllets de transport urbà i interurbà sempre que les comunitats aportessin un altre 20%. Junts avançà aquest dimecres que l’acord aconseguit amb el PSOE suposava que l’Estat assumís la totalitat del cost del descompte en el transport públic.

11/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris