societat

L’Ajuntament acaba les obres per evitar vessaments al port d’Eivissa després de la finalització del tanc de tempestes

El Ministeri recepcionarà la infraestructura aquest dilluns i l'entregarà al Govern


Després de més de dos anys i mig d’obres, el tanc de tempestes del port d’Eivissa que ha de solucionar el problema d’inundacions i vessaments fecals quan plou de manera torrencial ja està acabat. Segons expliquen fonts de la Conselleria de Medi Ambient, està previst que el Ministeri recepcioni els treballs per part del contractista el pròxim dilluns, 29 de juny. Aquestes obres haurien d’haver estat acabades el darrer trimestre de 2019, però problemes de subministrament elèctric i la paralització per la crisi de la Covid-19 han retardat la seva posada en marxa.

D’altra banda, l’Ajuntament d’Eivissa també ha acabat la connexió dels sobreeixidors del port al tanc de tempestes, uns desguassos que havien provocat nombrosos episodis de vessaments fecals. Aquests treballs, segons explica el Consistori, només es podien fer quan l’obra del tanc estigués acabada. Ara que ja s’ha finalitzat, l’Ajuntament ha pogut escometre fa dues setmanes els treballs a tres de les canonades que vessaven al port i la quarta s’ha fet aquest cap de setmana passat perquè s’estava pendent de l’alçada de l’aigua dins del recinte portuari, segons ha detallat una portaveu del Consistori.

Una vegada el Ministeri per la Transició Ecològica recepcioni les obres del tanc de tempestes el dilluns, ha d’haver-hi una inspecció tècnica per part dels dos organismes: Govern de l’Estat i Govern de les Illes Balears. Una vegada es comprovi que tot està en ordre, s’hauria de signar l’acta d’entrega de la instal·lació del Ministeri al Govern balear, que la gestionarà, segons expliquen fonts de la Conselleria de Medi Ambient.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Estellencs i Banyalbufar demanen mesures contundents contra la massificació de motos a la carretera

Un motorista de trenta anys es troba en estat greu després de caure per unes marjades a la font de...

Porto Cristo celebra les festes del Carme

Tomeu Penya ofereix un concert marcat per les mesures de seguretat contra la COVID-19

Primeres cancel·lacions d’esdeveniments per mor del decret de sancions

La norma preveu multes de fins a 600.000 euros per comercialitzar festes il·legals i multes pels que hi participin

Els restauradors de Platja de Palma prenen mesures per evitar les aglomeracions

Instal·lar catifes a l'entrada dels locals per desinfectar el calçat o delimitar l'espai amb cintes per controlar els accessos són...