política

L’ Ajuntament d’Alaró diposita un aval de 3,5 milions per esbucar part de l’edifici del Fantasio

El batle vol negociar un possible acord extrajudicial amb els veïnats afectats, el constructor i el denunciant


L’Ajuntament d’Alaró acaba de dipositar en el Jutjat d’Instrucció número 1 de Palma, 3 milions i mig d’euros, per fer front a l’esbucament de la finca d’habitatges de l’excine Fantasio. Són una dotzena de pisos que envaeixen part del vial públic i una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Balears obliga el consistori a restituir la legalitat urbanística.

Alaró ha abonat a la justícia una garantia de 3,5 milions d’euros per complir amb la sentència ferma que obliga el consistori a esbucar la façana de l’edifici on s’ubicava l’exedifici Fantasio i fer-la recular els 80 centímetres de més que té respecte a la via pública. Els fets es remunten a fa 15 anys quan al carrer de Pere Rosselló i Oliver, Construccions Alaró hi va construir un edifici de 12 habitatges i 15 places d’aparcament que envaien part de la via pública. La llicència declarada nul·la però l’Ajuntament li va concedir el final d’obra. La part dreta del cap de cantó és la més perjudicada. El Tribunal Superior de Justícia va condemnar el consistori per les resolucions dictades sobre l’assumpte i els mana tomar la façana.

L’elevada quantitat econòmica deixa en una compromesa situació financera l’Ajuntament alaroner que anualment disposa d’un pressupost de 4 milions d’euros. Per això, han demanat un aval a una entitat bancària.

La intenció del batle és intentar negociar un possible acord extrajudicial amb tots els veïnats afectats, el constructor i el denunciant.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Condemnen l’Ajuntament de Palma per divulgar dades privades de regidors de l’oposició

Les dades s'haurien donat a conèixer per part de la Societat Municipal d'Aparcaments i Projectes, la SMAP

El decret de reactivació econòmica del Govern serà tramitat com a projecte de llei

El Parlament ha suspès el ple, abans de la votació, per un conflicte amb tres diputats

El Decret per a la reactivació econòmica es tramitarà com a projecte de llei

L'oposició aconsegueix forçar la Cambra amb els vots de tres diputats després d'un enfrontament amb el president pel vot telemàtic

Pérez de los Cobos va ser cessat per no informar de la investigació del 8M

Interior reconeix que van cessar el cap de la comandància de la Guàrdia Civil de Madrid per pèrdua de confiança