societat

L’Ajuntament d’Andratx i el Govern negocien perquè el Parlament aprovi una esmena que permeti la construcció d’un nou polígon

El batle i la presidenta del Govern s'han reunit per explorar fòrmules que permetin que les empreses nàutiques puguin seguir fent feina al municipi

Imatge d'arxiu d'una marina seca instal·lada en sòl rústic a Andratx, un problema que es vol resoldre amb el nou polígon.


El Govern i l’Ajuntament d’Andratx obren negociacions per incloure una esmena durant la tramitació parlamentària del projecte de llei de reactivació econòmica de Balears que faci possible construir un polígon de serveis al municipi. Això serviria per donar una sortida legal a les marines seques que hi ha al municipi i que estan ubicades en sòl rústic. Fa anys que el consistori reclama una solució en aquest sentit.

El batle d’Andratx, Joan Manera, assegura que ja fan feina per poder acordar una esmena al projecte de llei que s’ha de tramitar al Parlament amb l’objectiu que es permeti la construcció del nou polígon al municipi. Tot i això, encara s’han d’iniciar les negociacions entre els partits i que formen els governs d’Andratx i de Balears.
“Una solució podria passar per les esmenes que es faran al projecte de llei de mesures urgents per reactivar l’economia, tenim un port esportiu i un port pesquer i necessitam un zona perquè totes les empreses que es dediquen a les activitats nàutiques ho puguin fer en condicions”, ha explicat a IB3 Ràdio el batle d’Andratx, Joan Manera.

El problema, però, és que Antratx, a més d’estar envoltat de muntanyes, té protegit més del 90 % del sòl del municipi. Per això, si es té en compte la normativa urbanística, és impossible instal·lar-hi un polígon.”Orogràficament Andratx està format per muntanyes, tenim moltes zones inundables i hem de mirar la millor forma jurídica que permeti que el nostre municipi compti amb un polígon de serveis”, ha afegit el batle. En aquest sentit Joan Manera ha explicat que els tècnics municipals ja fan feina en diverses possibles ubicacions del nou polígon.

Però durant la trobada amb la presidenta Armengol, a la qual hi han assistit el batle Joan Manera, i els tinents de batle Katia Rouarch i Antoni Mir, també s’han tractat altres temes. El consistori andritxol ha demanat col·laboració al Govern per fer possible la nova escola de s’Arracó i també la nova residència del municipi.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La fiscalia pren declaració per les irregularitats en la gestió de l’escorxador de Ciutadella

La investigació s'ha iniciat a petició del grup popular, a l'oposició municipal

L’últim balanç del coronavirus a les Balears: 222 casos més (3.380 en total), 2 morts i 31 curats

Les dues persones persones que han mort eren usuaris de residències de persones majors de les Illes. Fins ara han...

Un error administratiu va provocar la contractació irregular d’un peó de la brigada de Sant Lluís

L'oposició acusava l'equip de govern d'amiguisme, però l'error va ser el de recórrer a una borsa de treball no vigent

Els autors de l’incendi de les tres barques de Fornells eren menors d’edat

L'empresa, que ha perdut un 25 per cent de la flota, espera que els pares es facin càrrec dels danys