societat

L’ajuntament de Bunyola no pot assumir el cost de la salubritat al polígon de Ses Veles

Reclama al Consell de Mallorca, o al Govern balear, que assumeixin les competències d'aquesta zona industrial

L%27ajuntament+de+Bunyola+no+pot+assumir+el+cost+de+la+salubritat+al+pol%C3%ADgon+de+Ses+Veles

En estat d’abandonament els carrers del polígon de ses Veles, a Bunyola. Molt a prop de Son Reus. Milers de tones d’enderrocs s’acumulen en la via pública. Una problemàtica present des de fa quasi una dècada.

L’encarregat de mantenir la via pública en condicions de salubritat és l’Ajuntament de Bunyola. El seu batle, Andreu Bujosa, assegura que el pressupost del Consistori no ho pot assumir. Reclama al Consell de Mallorca, o al Govern balear, que assumeixin les competències d’aquesta zona industrial. Mentrestant, estudia posar vigilància privada al polígon de ses Veles com hi havia just després de la seva posada en marxa.

En aquest darrer any l’Ajuntament de Bunyola ha aixecat 3 actes a empreses i particulars per deixar residus als vials i voravies del polígon de ses Veles. No han enxampat els infractors en el moment, sinó que els han identificat perquè dins les escombraries hi han trobat cartes, factures o targetes. La manca de recursos policials fa que el batle estudiï posar seguretat privada en aquesta zona industrial.

El 2019 el Consistori va dur a terme dues actuacions de retirada de residus juntament amb Mac Insular, cada actuació va tenir un cost d’uns 20.000 euros. Aquest 2020, segons el batle, encara no han fet cap retirada.

És per això que demana al Consell de Mallorca, d’on va sortir el pla director sectorial, o al Govern balear, que assumeixin les competències d’aquesta zona industrial.

El batle està convençut que aquest espai està detinat a morir si no ho gestiona una administració amb recursos suficients per controlar les activitats que s’hi duen a terme.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La Policia desallotja una festa amb cinquanta persones a Santa Eulària

Els fets van ocórrer al voltant de la 1.15 hores de la matinada, quan es va rebre l'avís de la...

Ja hi ha 300 persones hospitalitzades per Covid a Balears

Augmenta la pressió hospitalària i les Balears continuen en risc alt, amb 45 pacients ingressats a l'UCI (un 16% de l'ocupació) i 255 pacients ingressats a planta. Per illes, Mallorca...

76 actes aixecades en el dispositiu antibotellada a Palma

Durant aquesta matinada, els cossos i forces de seguretat han controlat en els quatre punts que s'han establert un total de 176 vehicles i s'han identificat 24 persones

El 85% dels ingressats a l’UCI de Son Llàtzer no tenen la pauta de vacunació completa

Alguns no s'han volgut vacunar, i d'altres només duien injectada la primera vacuna