societat

L’ajuntament de Bunyola no pot assumir el cost de la salubritat al polígon de Ses Veles

Reclama al Consell de Mallorca, o al Govern balear, que assumeixin les competències d'aquesta zona industrial

L%27ajuntament+de+Bunyola+no+pot+assumir+el+cost+de+la+salubritat+al+pol%C3%ADgon+de+Ses+Veles

En estat d’abandonament els carrers del polígon de ses Veles, a Bunyola. Molt a prop de Son Reus. Milers de tones d’enderrocs s’acumulen en la via pública. Una problemàtica present des de fa quasi una dècada.

L’encarregat de mantenir la via pública en condicions de salubritat és l’Ajuntament de Bunyola. El seu batle, Andreu Bujosa, assegura que el pressupost del Consistori no ho pot assumir. Reclama al Consell de Mallorca, o al Govern balear, que assumeixin les competències d’aquesta zona industrial. Mentrestant, estudia posar vigilància privada al polígon de ses Veles com hi havia just després de la seva posada en marxa.

En aquest darrer any l’Ajuntament de Bunyola ha aixecat 3 actes a empreses i particulars per deixar residus als vials i voravies del polígon de ses Veles. No han enxampat els infractors en el moment, sinó que els han identificat perquè dins les escombraries hi han trobat cartes, factures o targetes. La manca de recursos policials fa que el batle estudiï posar seguretat privada en aquesta zona industrial.

El 2019 el Consistori va dur a terme dues actuacions de retirada de residus juntament amb Mac Insular, cada actuació va tenir un cost d’uns 20.000 euros. Aquest 2020, segons el batle, encara no han fet cap retirada.

És per això que demana al Consell de Mallorca, d’on va sortir el pla director sectorial, o al Govern balear, que assumeixin les competències d’aquesta zona industrial.

El batle està convençut que aquest espai està detinat a morir si no ho gestiona una administració amb recursos suficients per controlar les activitats que s’hi duen a terme.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’Oficina Anticorrupció detecta un ús abusiu de la contractació d’emergència en la compra pública de material sanitari durant la pandèmia

Després d'una extensa investigació, l'entitat també conclou que s'han adjudicat més de 10 milions d'euros a empresaris que tenen relacions...

Afers Socials destinarà 300.000 euros més dels pressupostos de 2021 a cooperació

La Conselleria també espera poder aprovar l'any que ve la nova Llei de Cooperació

Els Ajuntaments no disposen d’efectius de seguretat suficients per controlar les normes de seguretat

Molts pobles només tenen un efectiu de policia que treballa per torns