X

Campos aprova una modificació puntual de les normes subsidiàries per regularitzar el polígon industrial

La mesura permetrà regularitzar la situació de 24 naus construïdes l'any 2006

07/05/2024

Campos aprova una modificació puntual de les normes subsidiàries per regularitzar el polígon industrial

Imatge Konstantin Tronin / Shutterstock.

A Campos s’ha celebrat un ple a primera hora del matí d’aquest dimarts per aprovar, de manera inicial, la modificació puntual de les normes subsidiàries per canviar la classificació a sòl urbà de serveis industrials d’un conjunt de terrenys ubicats al polígon industrial del municipi. Una modificació puntual que s’ha aprovat per unanimitat.

La modificació aprovada aquest dimarts afecta diferents terrenys que amb la modificació de les NNSS (Normes Subsidiàries) de l’any 1998, tenien consideració de sòl urbà. Posteriorment, una sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears va tombar la modificació i va deixar aquests terrenys amb la classificació que tenien d’acord amb la normativa urbanística de 1991, sòl urbanitzable en un cas i sòl rústic en un altre. Anys després, una altra normativa, una disposició addicional de la Llei d’Urbanisme de les Illes Balears (DA 16a de la Llei 12/2017 de 29 de desembre) va convertir en sòl rústic tot un seguit de terrenys que tenien la classificació de sòl urbanitzable.

Amb la modificació aprovada inicialment aquest dimarts, una part dels terrenys es qualifiquen de serveis industrials i l’altra com a equipament docent, recuperant així la classificació i qualificació que figurava en la modificació de les NNSS aprovada el 1998 i que va permetre el seu desenvolupament amb la construcció de diferents naus industrials.

La modificació urbanística afecta 24 naus industrials construïdes l’any 2006, d’acord amb el planejament urbanístic de l’any 1998. La posterior sentència del TSJIB va deixar sense cobertura legal aquestes naus. Moltes varen tancar, i altres han continuat la seva activitat sense llicència, motiu per les quals han estat sancionades.

La modificació aprovada aquest dimarts ha de rebre encara l’aval del Consell de Mallorca.

Notícies relacionades >

07/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris