X

L’Ajuntament de Campos vol instal·lar els sis quiosquets amb terrassa as Trenc

El consistori demana al Govern que modifiqui el pla d'usos del Parc Natural

21/03/2024

L’Ajuntament de Campos vol instal·lar els sis quiosquets amb terrassa as Trenc

Segons la normativa vigent, només pot haver-hi tres quiosquets as Trenc. Han de ser desmuntables, i es posen cada temporada. Enguany, s’espera que estiguin operatius el primer de maig. Ara, però, l’Ajuntament de Campos vol sis quiosquets, tots amb terrassa, per així demanar cànons superiors als concessionaris. Per això, el consistori demana al Govern que modifiqui el PORN, el pla d’usos del Parc Natural es Trenc-Salobrar. Insisteix el consistori que ser una platja verge “els penalitza.”

El conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural ha explicat que s’està pendent de fer una revisió general de tots els plans d’Ordenació de Recursos Naturals, encara que la prioritat no són els quiosquets.

Sense quiosquets d’obra des de 2017

Des del 2017 es Trenc i ses Covetes no tenen quiosquets d’obra. Abans d’aquesta data n’hi havia sis, que s’havien instal·lat als anys 90. Però l’anul·lació d’una disposició de la Llei de Costes, per sentència judicial, va impedir que hi hagués quiosquets d’obra en espais naturals protegits. Com que es Trenc és un parc natural marítimo i terrestre des de fa 7 anys, s’hagueren de tomar. Ara els barets han de ser desmuntables, només en poden ser 3 i no 6, i han de tenir una superfície de 20 metres quadrats. El Pla d’Ordenació de Recursos Naturals del Parc des Trenc-Salobrar de Campos desplega aquestes instruccions, i és contra aquest decret que l’Ajuntament de Campos hi ha posat emperons.

21/03/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris