societat

Fracassa la negociació per intentar reactivar l’escorxador de Ciutadella

L'altre escorxador de l'illa, el de Maó, avisa que no té prou personal per assumir més volum de feina

Fracassa+la+negociaci%C3%B3+per+intentar+reactivar+l%27escorxador+de+Ciutadella

L’Ajuntament de Ciutadella no ha aconseguit arribar a cap acord am la cooperativa de treballadors de l’escorxador per reactivar el servei.

Segons la regidora, Sandra Moll, l’empresa que presta el servei d’escorxador “no ha volgut acceptar cap opció que no fos la seva, és a dir, un augment de preus sense cap jusfificació, ni motius que ens permetés estudiar i veure la viabilitat de la proposta. Senzillament un tot o res”. Moll diu que l’ajuntament “no pot cedir davant això, som una administració publica, que gestionem els diners dels ciutadans i les coses s’han de fer en base a la legalitat, amb una base legal i una justificació. Per tot això i essent conscients del perjuici que això provoca al sector feim feina per reactivar el servei en el menor temps possible”.

Es la reacció municipal després que la cooperativa hagi decidit aturar el servei de l’escorxador de manera unilateral. Els grans perjudicats del conflicte són els productors que, a partir d’aquest dijous, quedaran sense poder sacrificar els animals i sense saber com donar sortida en el mercat al seu bestiar. Diuen que es veuran obligats a comprar més carn de fora. Dijous mateix havien de dur a sacrificar 40 vedells.

Amb el de Ciutadella aturat, l’únic escorxador en funcionament a Menorca és el de Maó. Però aquest ara mateix no disposa del personal necessari per assumir els sacrificis que es deixaran de fer a Ciutadella, que suposen el 75 per cent de tota la producció de carn de l’Illa. A més, tampoc és una alternativa que convenci els carnissers.

L’aturada de l’activitat a l’escorxador rau en la disconformitat que els 10 treballadors de la cooperativa mantenen amb l’Ajuntament. Tant pel preu que els paga com per la falta de manteniment de la instal·lació, que des de fa tres mesos té la caldera avariada.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els cementeris encara no s’omplen, tot i la crida a no anar-hi l’1 de novembre

La majoria de famílies esperen a diumenge per visitar les sepultures dels éssers estimats

S’inicien els pagaments de les ajudes al lloguer del Govern

De moment, s'han ingressat 232.000 euros a 102 persones per la convocatòria extraordinària

La tala de 38 arbres en mal estat canvia la fesonomia de l’avinguda principal d’Artà

Ja havien caigut un parell de branques els darrers anys quan hi ha ventades fortes

Arriben tres pasteres a Cabrera i a Portocolom amb 46 migrants a bord

Salvament Marítim i la Guàrdia Civil ja han activat la recerca perquè es preveu que se'n localitzin més durant les...