societat

Fracassa la negociació per intentar reactivar l’escorxador de Ciutadella

L'altre escorxador de l'illa, el de Maó, avisa que no té prou personal per assumir més volum de feina


L’Ajuntament de Ciutadella no ha aconseguit arribar a cap acord am la cooperativa de treballadors de l’escorxador per reactivar el servei.

Segons la regidora, Sandra Moll, l’empresa que presta el servei d’escorxador “no ha volgut acceptar cap opció que no fos la seva, és a dir, un augment de preus sense cap jusfificació, ni motius que ens permetés estudiar i veure la viabilitat de la proposta. Senzillament un tot o res”. Moll diu que l’ajuntament “no pot cedir davant això, som una administració publica, que gestionem els diners dels ciutadans i les coses s’han de fer en base a la legalitat, amb una base legal i una justificació. Per tot això i essent conscients del perjuici que això provoca al sector feim feina per reactivar el servei en el menor temps possible”.

Es la reacció municipal després que la cooperativa hagi decidit aturar el servei de l’escorxador de manera unilateral. Els grans perjudicats del conflicte són els productors que, a partir d’aquest dijous, quedaran sense poder sacrificar els animals i sense saber com donar sortida en el mercat al seu bestiar. Diuen que es veuran obligats a comprar més carn de fora. Dijous mateix havien de dur a sacrificar 40 vedells.

Amb el de Ciutadella aturat, l’únic escorxador en funcionament a Menorca és el de Maó. Però aquest ara mateix no disposa del personal necessari per assumir els sacrificis que es deixaran de fer a Ciutadella, que suposen el 75 per cent de tota la producció de carn de l’Illa. A més, tampoc és una alternativa que convenci els carnissers.

L’aturada de l’activitat a l’escorxador rau en la disconformitat que els 10 treballadors de la cooperativa mantenen amb l’Ajuntament. Tant pel preu que els paga com per la falta de manteniment de la instal·lació, que des de fa tres mesos té la caldera avariada.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

El nou curs de la UNED a les Illes compte amb 4.000 alumnes, 300 més que abans de la pandèmia

El Museu de Menorca ha acollit aquest dimarts capvespre l'acte acadèmic d'obertura del curs

CCOO disposat a desconvocar la vaga si s’avança en la negociació

Damunt la taula hi ha els complements salarials i les jornades dels treballadors

Nica arriba a les Pitiüses per sumar-se a les teràpies canines inclusives

Els responsables reivindiquen que el Govern incorpori la teràpia canina al sistema de beques per als infants amb diversitat

Descobreixen noves restes de víctimes franquistes a Son Coletes a Manacor

Es tracta de les primeres troballes d'aquesta segona fase d'excavacions que només va començar fa una setmana