societat

L’Ajuntament de Deià signa la compra del casal de Can Vallès per 3 milions d’euros

Les previsió és que s'hi instal·lin diferents dependències municipals durant els propers anys, i de manera imminent els jardins s'obriran al públic


El batle de Deià, Lluís Apesteguia, ha signat avui dematí la compra del casal de Can Vallès per poc més de 3 milions d’euros. En concret, el preu de compra, definit per una tasació pública, ascendeix a 3.087.744 euros. El bé inclou 900 m2 de casal, 1.700 m2 de jardins i 550 m2 d’aparcament. En els propers anys, l’edificació serà objecte d’una reforma per acollir diferents dependències municipals.

“Les previsions són que en un futur s’hi instal·lin les oficines de la policia local, les dependències de Serveis Socials, la Regidoria d’Urbanisme, l’Arxiu Municipal, un viver de noves empreses no dedicades al turisme o a la construcció, un espai museïtzat i la pinacoteca municipal”, ha informat Apesteguia. “Allò que no hi està previst és el trasllat de Batlia o de la Sala de Plens, perquè el solar que ocupa l’edifici antic de l’Ajuntament el va comprar l’antiga Universitat de Deià, el 1583, quan el poble se segregà de Valldemossa“, ha afegit el batle.

A la torre del casal ja hi ha penjat un cartell que diu “Can Vallès ja és públic, ja és teu”.

“La quantitat de la compra prové majoritàriament dels romanents de Tresoreria, acumulats al banc i que l’Estat tenia immobilitzats per l’aplicació de la llei Montoro”, ha informat l’Ajuntament en un comunicat.

Amb aquesta compra, l’Ajuntament consolida la propietat de l’aparcament sobre el qual pesava un procés d’expropiació forçosa amb una tasació d’1,3 milions d’euros. En les properes setmanes es condicionaran els jardins del casal perquè ben aviat es puguin obrir al públic.

La compra d’aquest bé immoble també inclou l’aprofitament de quatre hores d’aigua de la font des Racó. Segons Apesteguia, “Aquest cabal d’aigua es destinarà a la xarxa pública, i farà minvar la dependència de camions durant l’estiu”.

Moment en què el batle signa la compra del casal per 3 milions.

Llei Montoro

L’Ajuntament de Deià va ser el primer de Mallorca que l’estiu passat va fer efectiva la insubmissió de no aportar els seus estalvis a l’Estat. La decisió del Ple de l’Ajuntament, d’utilitzar el superàvit per fer inversions, pot comportar conseqüències tant a la institució local com al batle, perquè no s’avé amb la Llei d’Estabilitat Pressupostària, la coneguda com llei Mointoro.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La delegada del Govern Aina Calvo: “Els migrants dormen a les cotxeres, però amb dignitat”

Els immigrants arribats el cap de setmana encara no dormen a Son Tous, sinó a aparcaments i cotxeres de dependències...

L’ajuntament de Palma vol ampliar la xarxa d’horts urbans amb 100 parcel·les més

Pedro Puertas, el propietari més veterà, ens explica la seva experiència

Els 193 migrants arribats a Balears quedaran un màxim de 72 hores a un espai del quarter de Son Tous

No els poden retornar a Algèria perquè la frontera continua tancada

Carme Ruscalleda: “L’oliaigua és un monument culinari”

La xef catalana ha clausurat la fira Arrels posant en valor l'herència gastronòmica de cada regió