societat

L’Ajuntament de Felanitx creu que l’abocador descobert per Greenpeace té devers 30 anys

El propietari de la parcel·la haurà d'assumir el cost de la neteja


L’Ajuntament de Felanitx creu que l’abocador denunciat per Greenpeace podria tenir fins a 30 anys d’antiguitat. El fems s’acaramulla en uns terrenys rústics prop del solar on hi havia l’antiga incineradora. I això fa pensar que els residus es podrien haver dipositat aquí fa dècades.

El solar és privat i l’Ajuntament ja ha començat a cercar-ne el propietari per acordar com es farà la neteja. La regidora de Medi Ambient de Felanitx, Catalina Soler, ha explicat que hi ha dues opcions per netejar el solar: una és retirar tot el fems i incinerar-lo; i l’altra, tapar l’abocador i restituir els terrenys. El cost d’aquestes tasques encara no s’ha quantificat, però, en qualsevol cas, i segons estableix la Llei de Residus, qui l’haurà d’assumir és el propietari de la parcel·la.

En només 24 hores, l’Ajuntament felanitxer ha rebut l’oferiment nombrosos voluntaris interessats a ajudar a netejar, però demana als ciutadans que no hi actuïn pel seu compte, perquè hi podria haver residus perillosos.

L’abocador s’ha descobert arran d’un estudi de Greenpeace, que l’ha posat com a exemple d’on acaba el fems si no es tracta correctament. L’entitat ecologista denuncia que Ecoembes, l’empresa encarregada a nivell nacional del reciclatge d’envasos, en realitat només en recicla un 25 per cent. Per això, demanen la implantació de sistemes de devolució d’envasos.

L’empresa Ecoembes, per la seva part, ha publicat un comunicat on explica que la denúncia de Greenpeace és falsa i poc rigorosa i contradiu les dades oficials de les administracions de l’Estat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El telèfon per a demanar la PCR gratuïta per a residents que venguin el pont de la Constitució

La cita es podrà demanar a partir del 3 de sembre al 900 100 971 i se'ls demanarà el DNI...

El Govern contractarà 400 informadors per fer complir les mesures anti-Covid

Explicaran el nou marc normatiu amb els 4 nivells establerts segons la incidència de la Covid-19 per illes

230 casos nous de Covid-19 a Balears (23.956 en total) i cap nou mort

La taxa de positivitat és aquest divendres del 5,83%, ha pujat un punt, i és que ahir se situava en...

El Govern aprova cinc nivells de restriccions segons la situació epidemiològica

Aquest dissabte entra en vigor un nou Pla de mesures excepcionals de prevenció, contenció i coordinació per fer front a la...