X

L’Ajuntament de Llucmajor convocarà un concurs d’arquitectura per definir com ha de ser el nou Teatre Recreatiu

La sala va obrir les portes ara fa 146 anys i en fa tres que l'edifici és municipal

18/09/2023

L’Ajuntament de Llucmajor convocarà un concurs d’arquitectura per definir com ha de ser el nou Teatre Recreatiu

Redacció

L’Ajuntament de Llucmajor convocarà un concurs d’arquitectura per definir com ha de ser el nou Teatre Recreatiu. La sala va obrir les portes ara fa 146 anys i en fa tres que l’edifici és municipal. Ara el Consistori vol posar-hi fil a l’agulla i rehabilitar-lo. Per fer-ho possible, a més de disposar del projecte de reforma, ha de cercar el finançament necessari.

L’edifici es va inaugurar l’any 1877 com a sala d’espectacles i va mantenir les portes obertes fins fa 20 anys. L’espectacle de clausura de Cas Coix, que és el nom popular d’aquest teatre, va ser sonat, i molts llucmajorers encara recorden l’actuació de la cantant Alaska al poble. Però fa dues dècades que l’edifici està tancat amb pany i clau. Així i tot, l’Ajuntament assegura que l’estructura està en bones condicions.

L’Ajuntament va comprar el Teatre Recreatiu fa tres anys. Però per poder obrir-lo de nou al públic, farà falta una nova reforma. Per això, el Consistori vol posar en marxa un concurs arquitectònic, perquè diferents professionals puguin proposar els seus projectes.

No serà la primera vegada que el teatre recreatiu estarà en obres. La darrera reforma, de finals de la dècada de 1960, va augmentar la capacitat de l’edifici fins a les 900 butaques. Ara, per fer possible la reobertura del teatre llucmajorer, l’Ajuntament haurà de trobar el finançament necessari.

18/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris