societat

El desgavell de cada estiu a Cala Varques: accessos col·lapsats de cotxes, vandalisme i un xibiu il·legal

El quiosquet va ser multat amb 100.000 euros, però va seguir operant. El cas és als jutjats i l'Ajuntament estudia ara mesures cautelars

Vehicles aparcats a la carretera per accedir a Cala Varques


L’Ajuntament de Manacor vol posar fi als vehicles mal aparcats per accedir a Cala Varques. Per això demana la col·laboració del Consell de Mallorca. De fet, el consistori manacorí ha demanat a la institució insular que instal·li pilons a la vorera de la carretera que va de Porto Cristo a Cales de Mallorca o alguna senyalització que adverteixi que no s’hi pot aparcar. D’aquesta manera, segons ha explicat el batle, Miquel Oliver, a IB3 Ràdio, la Guàrdia Civil podria sancionar els vehicles estacionats. Segons el primer edil, sense aquestes eines la Guàrdia Civil només pot multar si els vehicles molesten al trànsit. Els conductors també aparquen al traçat de l’antiga carretera. En aquest cas, el consistori estudia la possibilitat de limitar-hi l’accés sense perjudicar els veïnats que hi tenen els seus habitatges.

Més actuacions

Pel que fa al camí de pedres que duu a la platja, i on fa uns anys es va instal·lar una barrera, l’ajuntament cerca un tancament més segur, ja que la barrera pateix actes vandàlics constantment.

Xibiu irregular a Cala Varques

L’Ajuntament no només fa passes per regularitzar els aparcaments, també per evitar que es torni a instal·lar el xibiu irregular a la zona. La conselleria de Medi Ambient, recordem-ho, va imposar una multa de 100.000 euros al propietari i li va prohibir dur a terme l’activitat. El cas finalment va arribar al jutjat, perquè el responsable continuava amb aquesta actuació. Per evitar que aquesta temporada el propietari hi torni a vendre menjar i begudes sense permís, el consistori s’ha reunit amb la conselleria i estudien demanar mesures cautelars, abans que se celebri el judici.


Escolta aquí la noticia sencera 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Es manté el nombre d’efectius policials durant les festes de Sant Climent, tot i la suspensió de tots els actes

Es controlaran les zones que acollien les festes, però també d'altres com el port o la costa

8.000 visites diàries durant el confinament a la plataforma comercial menorquina Xuroa.com

Fa poc més de quatre mesos que l'Associació de Comerciants va llançar aquest supermercat en línia i avui dia ja...

S’anul·len les festes d’Alaró i Cala Sant Vicenç

La situació sanitària a Alaró i Pollença ha obligat a suspendre els actes presencials programats

El Govern Central es compromet a pagar els interessos bancaris dels romanents dels Ajuntaments

Els ajuntaments que optin per deixar els romanents a l'Estat, no hauran de pagar cap mena de comissió