societat

El desgavell de cada estiu a Cala Varques: accessos col·lapsats de cotxes, vandalisme i un xibiu il·legal

El quiosquet va ser multat amb 100.000 euros, però va seguir operant. El cas és als jutjats i l'Ajuntament estudia ara mesures cautelars

Vehicles aparcats a la carretera per accedir a Cala Varques


L’Ajuntament de Manacor vol posar fi als vehicles mal aparcats per accedir a Cala Varques. Per això demana la col·laboració del Consell de Mallorca. De fet, el consistori manacorí ha demanat a la institució insular que instal·li pilons a la vorera de la carretera que va de Porto Cristo a Cales de Mallorca o alguna senyalització que adverteixi que no s’hi pot aparcar. D’aquesta manera, segons ha explicat el batle, Miquel Oliver, a IB3 Ràdio, la Guàrdia Civil podria sancionar els vehicles estacionats. Segons el primer edil, sense aquestes eines la Guàrdia Civil només pot multar si els vehicles molesten al trànsit. Els conductors també aparquen al traçat de l’antiga carretera. En aquest cas, el consistori estudia la possibilitat de limitar-hi l’accés sense perjudicar els veïnats que hi tenen els seus habitatges.

Més actuacions

Pel que fa al camí de pedres que duu a la platja, i on fa uns anys es va instal·lar una barrera, l’ajuntament cerca un tancament més segur, ja que la barrera pateix actes vandàlics constantment.

Xibiu irregular a Cala Varques

L’Ajuntament no només fa passes per regularitzar els aparcaments, també per evitar que es torni a instal·lar el xibiu irregular a la zona. La conselleria de Medi Ambient, recordem-ho, va imposar una multa de 100.000 euros al propietari i li va prohibir dur a terme l’activitat. El cas finalment va arribar al jutjat, perquè el responsable continuava amb aquesta actuació. Per evitar que aquesta temporada el propietari hi torni a vendre menjar i begudes sense permís, el consistori s’ha reunit amb la conselleria i estudien demanar mesures cautelars, abans que se celebri el judici.


Escolta aquí la noticia sencera 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els joves aprenen a crear cooperatives

El programa de l'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes ha estat diferent enguany per mor de la COVID-19

Les guarderies d’animals també pateixen les conseqüències de la COVID-19

L'any passat, per aquestes dates i sobretot durant els caps de setmana, devers 30 animals ocupaven les instal·lacions

Estrès, insomni o por de perdre la feina: cicatrius que la pandèmia deixa entre els treballadors

Segons una enquesta de la UAB i CCOO sobre les condicions de treball durant l'estat d'alarma, el 70% dels més...

Nova York, destinació predilecta a l’estiu, enguany inexistent

Les agències de viatges ja treballen, però a un ritme molt més lent del que sol ser habitual. La gent té ganes de fer escapades, però ja no reserven amb...