X

L’Ajuntament de Manacor vol reduir la generació de residus a tot el municipi

Ja està en vigor el Pla Local de Prevenció de Residus

24/01/2022

L’Ajuntament de Manacor vol reduir la generació de residus a tot el municipi

 

A Manacor ja està en vigor el Pla Local de Prevenció de Residus. Un document que es va aprovar de manera inicial el juliol de l’any passat i que ara ja té l’aprovació definitiva. L’objectiu és reduir els residus a tot el municipi fins a l’any 2025.

El municipi de Manacor genera cada any més de 25.000 tones de residus. Un fet que suposa que diàriament cada ciutadà genera 1,74 quilos de fems. Amb aquestes xifres, el consistori manacorí durà a terme tot un seguit d’iniciatives per reduir la generació de residus. De moment, ha impulsat amb la fundació Rezero la iniciativa del comerç verd. Ja s’hi han adherit més de 50 establiments. La idea és que els establiments potenciïn la venda de productes ecològics, la venda a granel i la reducció de la bossa de plàstic. A més d’aquesta iniciativa, però, el pla també preveu mesures per reduir els residus a les platges. Pel que fa als establiments hotelers, el pla preveu que disminueixin la quantitat i la tipologia dels residus i també millorar la gestió que en fan. El delegat de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, explica que el pla també recull la gestió que l’ajuntament ha de fer dels residus, com per exemple utilitzar coberts de cartó en festes i esdeveniments.

Això pel que fa a la generació de residus; però, l’ajuntament també duu a terme mesures per incentivar el reciclatge. Com per exemple la tarifa reduïda. Les persones que reciclen correctament tenen una rebaixa en el rebut del fems que pot arribar als 55 euros. Una altra de les iniciatives que s’ha posat en marxa a Manacor per fomentar el reciclatge és la implementació de la recollida de matèria orgànica.


 IB3´àudios Sent aquí la notícia sencera 

24/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT