X

L’ajuntament de Marratxí oferirà ajudes econòmiques perquè les famílies puguin conciliar

El consistori ha decidit no reobrir dilluns les dues escoletes del municipi, com estava previst, i oferirà als pares i mares que ho necessiten, subvencions per contractar cuidadors

13/06/2020

L’ajuntament de Marratxí oferirà ajudes econòmiques perquè les famílies puguin conciliar

L’ajuntament de Marratxí oferirà ajudes econòmiques per ajudar a conciliar. El consistori ha decidit no reobrir dilluns les dues escoletes del municipi, com estava previst, i oferirà als pares i mares que ho necessiten, subvencions per contractar cuidadors. Aquesta mesura no convenç a algunes de les famílies.

Romanen tancades des del passat mes de març. Els pares anhelaven ja el moment de dur els seus fills a l’escoleta. La data prevista: aquest dilluns, però no serà així a Marratxí. Els dos centres municipals amb capacitat per a devers 150 nins no obrirà. L’ajuntament és cautelós, vol evitar ensurts.

Els pares estan desesperats, no saben què han de fer amb les criatures. Són molts mesos sense rutines, sense trepitjar els centres, i si no tornen fins al setembre, els infants hi hauran faltat mig any.

El consistori ofereix ajudes econòmiques perquè les famílies puguin contractar cuidadors, personal d’acompanyament, que tingui cura dels infants. Fins i tot els assessoraran amb els tràmits per donar d’alta a la seguretat social aquest personal.

Però aquesta solució no convenç els pares, la majoria haurà de cercar entre els familiars perquè els cuidin els fills mentre treballen.

L’alternativa de dur els nins a l’escola d’estiu d’alguns centres privats del municipi, no els és una solució, al·leguen que, des del punt de vista econòmic, no s’ho poden permetre.

13/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT