X

L’Ajuntament de Palma aposta per la seguretat, la neteja, la mobilitat i el transport als pressuposts del 2024

1 de cada 5 euros es destinaran a seguretat

09/11/2023

L’Ajuntament de Palma aposta per la seguretat, la neteja, la mobilitat i el transport als pressuposts del 2024

Alicia Torrandell Bennàssar

Seguretat, neteja, mobilitat i habitatge. Aquest són els quatre grans eixos en què se centra el pressupost per al 2024 que l’Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dijous en Junta de Govern. En total, 531 milions d’euros, fet que suposa un increment de quasi el 9% respecte del 2023.

L’àrea de seguretat ciutadana és la que més pes té als pressuposts, amb quasi 112 milions d’euros. O el que és el mateix, més d’1 de cada 5 euros es destina a millorar la seguretat de la ciutat. Per això, s’hi incorporaran 50 efectius i 68 vehicles nous. També s’hi incorporaran 50 operaris als servei de neteja per reforçar-lo i millorar-lo.

El batle de Ciutat, Jaime Martínez, ha assegurat que aquest increment de recursos no suposarà una pujada de tarifes ni de taxes. El mateix passarà amb el transport públic, que tampoc patirà increments de preus i es mantendran les bonificacions. L’EMT disposarà de 5 milions d’euros per inversions que destinarà, entre altres, a renovar els seus vehicles.

Els socialistes han qualificat aquest pressuposts de febles i han acusat els populars de no ser capaços de quadrar-los sense ajuda externa. Per la seva part, Vox ha manifestat que donarà suport als comptes presentats, tot i que hi veu marge de millora.

09/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris