societat

L’Ajuntament de Palma denuncia set infrahabitatges il·legals en venda i lloguer

La divisió immobiliària del banc Sabadell és l'anunciant d'un d'ells. Acaben de llançar una promoció d'un mes de lloguer gratis pel qui firmi el contracte abans del 30 de setembre


L’Ajuntament de Palma ha denunciat 4 infrahabitatges en venda i tres per llogar que no reuneixen les condicions mínimes d’habitabilitat i que a més s’ofereixen a preus abusius. S’han denunciat a la conselleria de Mobilitat i Habitatge perquè el Govern és qui té competències per sancionar. Unes sancions que poden anar dels 3.000 als 30.000 euros.

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha explicat que els espais s’estan oferint per viure sense tenir la cèdula d’habitabilitat i que no compleixen amb els requisits d’espai, 26 metres quadrats útils com a mínim, ni tampoc amb condicions de llum.

Dels 4 habitatges en venda, 2 estan situats a l’edifi Pullman de Cala Major. Un d’ells té 24 metres quadrats i s’ofereix per 125 mil euros. Un altre està situat al barri de Ponent i l’altra a la Platja de Palma.

Els tres pisos de lloguer es troben a Genova, i als carrers Manacor i Flor de Lis. Un d’ells el propietari és un banc. Els lloguers que es demanen van dels 480 euros per 18 metres quadrats a 600 euros per 25 metres quadrats. Diu l’Ajuntament que representen uns preus del doble de la mitjana habitual.

Truyol ha afirmat que aquests preus demostren que alguns propietaris en situació de crisi estan abusant i especulant amb habitatges precaris. Ha reclamat mesures estatals urgents per poder adoptar limitacions del preu al lloguer.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Son Llàtzer ofereix un programa amb l’esport com a eix per a millorar la salut mental

Una quinzena d'usuaris del servei de psiquiatria són els beneficiaris d'aquesta activitat

El SOCIB obre les portes del Vaixell Oceanogràfic per celebrar la Nit de la Recerca

Prop de 70 persones, entre menuts i grans, han visitat aquesta infraestructura, que treballa en projectes sobre l'escalfament global

Presenten com serà l’Hospital de Manacor quan finalitzin les obres d’ampliació i reforma

S'inverteixen més de 76 milions d'euros i preveuen iniciar la construcció la tardor que ve

Una escaladora, ferida arran d’una esllavissada de roques a Valldemossa

El succés s'ha produït devers les 11h30 del matí, quan la dona, de 46 anys, es trobava davall de la...