mallorca

L’Ajuntament de Palma destina 98.000 euros a la restauració d’obres patrimonials

La primera escultura restaurada és la casa a l'inrevés d'Oppenheim


L’Ajuntament de Palma destinarà 98.000 euros de romanent pressupostari a intervencions de restauració d’alguns elements patrimonials de Ciutat. Aquest és un dels propòsits d’any nou de l’àrea de Cultura del consistori.

La primera partida, de gairebé 17.000 euros, ha estat destinada a la neteja i restauració de l’escultura ‘Device root out evil’ de Dennis Oppenheim. Popularment coneguda com la casa a l’inrevés. L’obra va ser adquirida per l’Ajuntament l’any 1997 en el context de la universíada de l’any 99.

Entre les obres que seran rehabilitades, enguany hi destaca el conjunt escultòric de Josep Guinovard ubicat al Parc de la Mar i ‘Lugar de encuentro V’ d’Eduardo Chillida, que es pot visitar a la Rambla.

Els dos sarges d’Antoni Ribas, que pengen de les parets de l’escala de Cort, daten de finals del segle XIX i la seva restauració també està prevista per enguany. Aixó com la de l’arca d’insaculacions, el moble més simbòlic i antic que es conserva a dins l’edifici de l’Ajuntament. L’arca va ser restaurada després de l’incendi que patí l’ajuntament l’any 1894. Però després de més de 100 anys, se’n fa necessària una altra intervenció.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Una cinquantena de persones es manifesten contra l’arribada de nous hidroavions al Port de Pollença

La celebració del primer congrés europeu d'hidroaviació ha despertat recels entre una part dels veïnats que temen que es vulgui...

Un home pateix una síncope en una carrera de muntanya Sa Talaia d’Alcúdia

L'evacuació s'ha hagut de fer amb un helicòpter de la Guàrdia Civil

La temporada cicloturista podria viure un increment del 15% respecte a la del 2019

Mallorca s'aferra al cicloturisme per allargar una temporada turística atípica. Unes xifres que no pal·lien la pèrdua de la temporada...

400 persones participen en les proves de triatló de la Platja de Muró

Alguns turoperadors parlen d'increments del 20% respecte al 2019, abans de la pandèmia