X

L’Ajuntament de Palma espera adquirir de manera amistosa la majoria dels locals de la plaça Major

El regidor d'Urbanisme ha dit que aviat se'ls donarà un termini per a l'adquisició voluntària, "si no després s'expropiarà"

06/02/2024

Redacció

L’Ajuntament de Palma ja fa valoracions individuals dels locals de la plaça Major per tal d’adquirir-los i posar en marxa la reforma integral d’aquest espai. El regidor d’Urbanisme, Óscar Fidalgo, ha dit en la roda de premsa posterior al Consell de Gerència d’Urbanisme que “aviat se’ls donarà un termini per a l’adquisició amistosa, després si no s’expropiarà.” Fidalgo ha afegit que volen adquirir “el nombre més gran de locals, en el menor temps possible, i accelerar així l’inici de la reforma”.

Urbanisme atén 613 consultes des que es va eliminar la cita prèvia

D’altra banda, també ha comunicat que l’eliminació de la cita prèvia ha permès que en menys d’un mes s’hagin atès un total de 613 consultes generals, el 45% de les quals corresponen a consultes sobre el Pla General i el Planejament. En aquest context, Fidalgo ha recordat que el 15 de gener, Urbanisme va eliminar la cita prèvia amb l’objectiu de facilitar la tramitació de llicències i resoldre altres dubtes i suggeriments de caràcter urbanístic.

D’aquest total de 613 consultes, un total de 276 corresponen a consultes sobre el Pla General i el Planejament Urbanístic amb el 45% del total de visites ateses.
Els segueixen consultes sobre llicència d’obres que pugen a 126, a les quals cal sumar les 122 consultes rebudes sobre llicències d’activitats. Finalment, s’han registrat un total de 89 consultes sobre disciplina urbanística.

Per acabar, ha recordat que Urbanisme continua treballant en el disseny d’una pàgina web específica que identificarà i actualitzarà els serveis, els tràmits i els documents. Aquesta pàgina web, que serà més accessible, serà visible amb un contingut més senzill i comprensible per als usuaris i incorporarà les consultes que provinguin de l’administració electrònica.

 

06/02/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris