societat

L’Ajuntament de Palma habilitarà 14 quilòmetres sense cotxes el proper cap de setmana

Els trams més llargs, de 9 km, estan localitzats al Passeig Marítim, entre el Dic de l'Oest i Can Pastilla

L%26apos%3BAjuntament+de+Palma+habilitar%C3%A0+14+quil%C3%B2metres+sense+cotxes+el+proper+cap+de+setmana

Amb l’objectiu d’evitar aglomeracions, l’Ajuntament de Palma disposarà 14 quilòmetres de carrers sense cotxes perquè els vianants puguin córrer o passejar entre les 6:00 del dissabte 9 de maig i les 23:00 del diumenge dia 10. S’habilitaran concretament 118.000 m2 de superfície per a vianants, segons ha informat Cort,  distribuïts entre el Passeig Marítim, l’Avinguda Alemanya i carrer Sant Miquel, Son Rapinya i espais de l’Eixample com el carrer Pare Bartomeu Pou, Nuredduna i Niceto Alcalá Zamora.

Al front marítim és on més espai hi haurà, un total de 9 quilòmetres. La zona peatonalitzada transcorrerà des de la ronda del Dic de l’Oest al Palau de Congressos, de Vicari Joaquim Fuster a Ciutat Jardí i, finalment, de l’inici de Can Pastilla al carrer dels Trobadors.

També es prohibirà la circulació de vehicles al nord de Son Rapinya: des de la rotonda de la base militar de Jaume II fins a la del cementiri de la Vileta, passant per l’Escola Madre Alberta i el camp de golf de Son Quint.

Cort demana responsabilitat als ciutadans

El batle de Palma, José Hila, ha dit que s’han tingut en compte “els punts on s’havia detectat una major concurrència de persones” i que, així mateix, “s’han prioritzat els barris altament poblats que no disposen de prou zones d’esbarjo”.

Pel que fa a la vigilància, un dispositiu de 80 agents controlaran tots aquests trams. L’ajuntament, que es planteja extrendre la mesura als caps de setmana següents i a d’altres zones de Ciutat, ha demanat responsabilitat als ciutadans. La regidora de Seguretat Ciutadana, Joana Adrover, ha advertit que malgrat que “hi hagi més espais per transitar” s’han de deixar de banda mesures de precaució com la distància social de 2 metres.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’ajuntament de Palma vol ampliar la xarxa d’horts urbans amb 100 parcel·les més

Pedro Puertas, el propietari més veterà, ens explica la seva experiència

Els 193 migrants arribats a Balears quedaran un màxim de 72 hores a un espai del quarter de Son Tous

No els poden retornar a Algèria perquè la frontera continua tancada

Carme Ruscalleda: “L’oliaigua és un monument culinari”

La xef catalana ha clausurat la fira Arrels posant en valor l'herència gastronòmica de cada regió

Armengol envia un missatge “d’ànim” per als veïnats de La Palma

La presidenta del Govern demana que tenguin molta prudència