X

L’Ajuntament de Palma homenatja la figura de Gabriel Alomar i Villalonga

Era un ferm defensor de la república i de la identitat dels pobles

03/08/2021

L’Ajuntament de Palma homenatja la figura de Gabriel Alomar i Villalonga

L’Ajuntament de Palma ha fet un homenatge al seu fill il·lustre, Gabriel Alomar i Villalonga. Era un ferm defensor de la república i de la identitat pròpia de les comunitats, mentalitat que va provocar que aquest mes, fa 80 anys, morís a Egipte com a Ministre de la República, enfora del franquisme. Avui, l’Ajuntament de Palma ha volgut retre homenatge a la seva figura.

Abans de dedicar-se a la política,  Alomar va exercir com assagista, professor, poeta i periodista. Precisament a l’acte de commemoració s’ha recordat les diferents facetes del polític. Ho han fet els cinc ponents participants: el batle de Palma, José Hila; el tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera; el vicepresident de la Fudació Gabriel Alomar, Cosme Bonet; la representant de la Fundació Ateneu Pere Mascaró, Lila Thomas, i el catedràtic de Filologia Catalana i Lingüística General, Pere Rosselló.

Hila ha destacat la vigència intel·lectual de molts dels principis que va defensar una persona nascuda el segle XIX. “Es va anticipar a la seva societat i al seu temps. La idea de futur, de transformació del món, enfront del passat i l’immovilisme de la Mallorca de l’època, va guiar per complet la seva trajectòria vital”. El batle també ha destacat el concepte d’Alomar de la ciutat, “com a com a agent de civilització, en oposició al tradicionalisme que sempre va rebutjar”.

03/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris