mallorca

Cort prepara el tancament de les discoteques d’Es Jonquet

El Pla Especial del barri fa inviables els locals Lunita i Sabotage, ubicats en edificis protegits

La regiora de Model de Ciutat de Palma, Neus Truyol, ha anunciat la mesura. / AJ. PALMA


El pla d’especial protecció de la barriada d’Es Jonquet, a Palma, fa inviables les discoteques, Lunita i Sabotage, ubicades als molins de la Plaça del Vapor. Això perquè el document només preveu usos residencials i de serveis, com bars i restaurants. El pla té ja el vist i plau de la comissió balear de medi ambient i està pendent d’un informe de recursos hídrics

Quan la normativa estigui aprovada de manera definitiva, els establiments hauran d’adaptar-se als usos permesos. Es tracta d’un pla amb el qual Cort vol protegir els elements arquitectònics de l’antiga barriada de pescadors de Palma, com són els molins. Per tant, limita els usos que poden tenir aquestes edificacions tan característiques de la zona i que són de titularitat privada. Podran tenir un ús residencial i també de serveis, aquí es permetria l’activitat de bars i restaurants. Però no el de discoteca. Això sí, qualsevol projecte que es presenti haurà de tenir l’autorització de la comissió de Patrimoni Històric.

“Estan limitats els usos dels molins que actualment acullen les discoteques, no es podrà desenvolupar l’activitat musical i esperam que s’adaptin al pla de protecció amb un altre ús permès pel catàleg de protecció, que estableix que els molins puguin convertir-se en habitatges, bars o restaurants però no permet l’activitat que s’hi fa ara”, ha explicat la regidora de Model de Ciutat de l’Ajuntament de Palma, Neus Truyol.

Les primeres reaccions han estat les dels responsables dels establiments. Diuen que encara no han rebut la informació de manera oficial. Pel que fa als veïnats, celebren la notícia però l’Associació de Veïnats d’Es Jonquet diu que no és suficient amb aquesta mesura. L’Associació no dóna suport a aquest pla especial de protecció, ja que assegura que no està pensat per protegir la barriada. De fet, han iniciat una recollida de signatures a la plataforma change.org per mostrar la seva disconformitat.

Fa 10 anys que el Consell de Mallorca va declarar BIC la barriada d’Es Jonquet.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Recta final perquè la Funerària de Palma aconsegueixi el 100 per cent del tanatori de Bon Sosec

L'Empresa Funerària Municipal de Palma ultima les negociacions amb Funespanya que consistiria en una permuta

176 migrants, entre els quals una desena de menors: “Parlar d’allau de pasteres és deshumanitzar-los”

David Lladó, d'Open Arms, demana deixar de qualificar d'aquesta manera l'arribada de pasteres "quan a l'Aeroport de Palma arriben desenes...

L’Associació de veïnats de Peguera i Cala Fornells denuncien botellades i foganyes en un espai protegit

Demanen solucions a l'Ajuntament i al Consell de Mallorca per acabar amb aquesta problemàtica

Un totterreny envesteix a Palma tres cotxes i després fuig

La Policia cerca els tres ocupants del vehicle