X

L’Ajuntament de Palma recaptarà enguany 27,5 milions d’euros en multes de trànsit

L'excés de velocitat és la infracció que més cometen els conductors

08/12/2021

L’Ajuntament de Palma recaptarà enguany 27,5 milions d’euros en multes de trànsit

Es disparen les multes de trànsit a Palma. L’Ajuntament calcula que les denúncies als conductors es traduiran en 27 milions i mig d’euros de recaptació en acabar l’any. És més del doble del que es va recaptar l’any passat. Tenint en compte, però, que el 2020 es va reduir molt la mobilitat a causa del confinament domiciliari per la pandèmia.

Al camí de Son Rapinya hi ha instal·lats dos dels nou radars que actualment controlen l’excés de velocitat a Palma. Les denúncies interposades a través d’aquests dispositius han passat de prop de 1.400 multes a poc més de 90.000 en el darrer any. Enguany, aquestes són les sancions majoritàries.

Pel que fa a les denúncies interposades per circular per zona Acire, que també augmenten fins a les prop de 154.000 sancions, i les denúncies per passar un semàfor en vermell, que són les úniques que davallen i se situen en 6.300 multes.

“Això ha generat diferents imports: pel que fa els Acire són 1,5M d’euros, els que té a veure en foto vermell són 1,2M i les previsions d’ingressos pel radar de velocitat són de 25M. Tot això suma aproximadament 27,5M de sancions per als incompliments”, assegura Francesc Dalmau, regidori de Mobilitat de Palma.

Dalmau insisteix que l’ampliació dels controls té com a objectiu garantir que es compleix amb la velocitat màxima de 30 quilòmetres per hora que, des de fa un any, s’aplica al 90% dels carrers de Palma.

08/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris