MALLORCA

L’Ajuntament de Palma retornarà l’impost de les terrasses cobrat durant l’estat d’alarma

Restauració CAEB avisa que denunciarà als bars que incompleixin les mesures seguretat


L’Ajuntament de Palma, a través de l’Àrea d’Hisenda, Innovació i Funció Pública, començarà a retornar la part proporcional de la taxa d’ocupació de via pública cobrada durant els dies de l’estat d’alarma.

Cort ha informat avui dimarts que la part que ara es reemborsarà abasta des del 14 de març al 10 de maig, dia en què es va aprovar una nova ordre ministerial que permet la reobertura de les terrasses amb una limitació de capacitat del 50% i l’aplicació de mesures de distanciament.

La mesura s’inclou dins del primer paquet que l’Ajuntament va activar per a pal·liar els efectes provocats per la crisi de la COVID-19. Per a poder procedir a la devolució de la part proporcional de la taxa, els establiments hotelers i de restauració hauran de presentar una sol·licitud formal a través del Registre de l’Ajuntament que haurà d’anar acompanyada per la fulla de devolució de tresoreria.

La petició es pot realitzar de manera telemàtica, sempre que es disposi de signatura electrònica, o presencialment en alguna de les Oficines d’Atenció a la Ciutadania que estan obertes –Cort, Avingudes i Sant Ferran–. En tots dos casos hauran de presentar mitjançant una sol·licitud general.

La patronal denunciarà els restauradors incomplidors

Dimarts, dia de mercat a la barriada palmesana de Pere Garau, on molts bars continuen encara tancats. Els que han obert, però, critiquen que no poden ampliar la terrassa per augmentar les taules amb distàncies de seguretat

En una illa de cases del Coll d’en Rabassa, els bars ja comencen a tenir la seva clientela habitual. Alguns tenen la sort de tenir gran espai i d’altres ho han aprofitat per posar-hi més taules. Un restaurant a la primera línia de platja obrirà, però, la setmana que ve. Ara, treballen per tenir-ho tot preparat.

L’Associació de Bars, Restaurants i Cafeteries de Mallorca, Restauració CAEB, ha avisat avui dimarts, que denunciarà a aquells establiments que incompleixin les mesures de seguretat i higiene imposades per l’administració. “Condemnem qualsevol mala pràctica que es produeixi en un establiment hoteler que pugui suposar qualsevol risc per als ciutadans”, ha assenyalat la patronal en un comunicat.

Restauració CAEB ha apuntat que demana als restauradors “moltíssima responsabilitat i un compliment exigent de la normativa” ja que si ara uns pocs incompleixen, diuen, “ens perjudicaran a tots i ens estem jugant molt”.

Ahir dilluns, primer dia d’obertura de les terrasses dels bars, la Policia Local de Palma només va informar de les normes sense aixecar cap sanció.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |