societat

L’Ajuntament de Palma subvencionarà l’eliminació de pintades vandàliques a edificis de particulars

A partir del primer d'abril començarà una campanya d'Emaya per esborrar els grafits si els ho demanen els propietaris

L%27Ajuntament+de+Palma+subvencionar%C3%A0+l%27eliminaci%C3%B3+de+pintades+vand%C3%A0liques+a+edificis+de+particulars

Passejar per Palma sense veure una pintada és difícil. Algunes fa mesos, com les que es veuen en una de les lleones del Born. Cort diu que des del juliol les brigades de neteja n’han eliminat 2.600. Emaya, com a empresa pública, no actua a façanes privades. Però això canviarà a partir del primer d’abril: ajudarà els propietaris a pagar la neteja amb una subvenció de 10 euros per metre quadrat fins a un màxim de 7 metres.

Emaya anima empreses com GESA a col·laborar-hi i a actuar sobre la seva antiga seu. Les pintades afecten també elements patrimonials. Per exemple, la del baluard del Príncep, declarat Bé d’Interès Cultural, data del juliol de 2018. El propietari n’és l’Ajuntament i són els tècnics del Consell els que donen el vistiplau a la intervenció, però de moment no s’hi ha actuat.

Pel que fa a les carreteres, que depenen del Consell, alguns grafits fa anys que decoren ponts, pantalles acústiques o de protecció. La institució diu que la intervenció és immediata però l’espai torna a aparèixer al cap de pocs dies. El Consell vol premiar l’art urbà i distingir-lo del vandalisme. Les sancions per fer una pintada a un lloc públic estan sancionades entre 750 i 1.500 euros.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Pla d’Emergència per Sequera de Sant Lluís preveu restriccions segons les necessitats d’estalvi d’aigua

En un escenari d'alerta, es prohibeix omplir piscines, netejar cotxes o utilitzar aigua potable per la neteja viària

Moltes platges de Mallorca tancaran prest en la revetla de sant Joan per evitar aglomeracions

Cal recordar que segons les darreres mesures aprovades pel Govern de les Illes, les platges romandran tancades entre les 00.00...

Acaba un curs escolar marcat per les mesures Covid

Aquesta darrera setmana es tanca amb nivells baixos de contagis, menys del 4% dels joves en edat escolar i menys de l'1,5% dels professors han donat positiu en coronavirus

Un accident sense ferits greus provoca importants retencions a la Via de Ronda de Maó

La col·lisió s'ha produït a les 7 i mitja del capvespre