X

L’Ajuntament de Petra condemna els atacs a la figura de Juníper Serra

El Bisbat lamenta que s'hagi convertit en un moviment de vandalisme

22/06/2020

L’Ajuntament de Petra condemna els atacs a la figura de Juníper Serra

L’Ajuntament de Petra mostra el seu malestar per les accions i declaracions al voltant de la figura de Juníper Serra. Ha emès un comunicat en què defensa la feina integradora i humanitària del pare Serra.

Arran dels atacs que reben als Estats Units, en el marc de les protestes racials, la regidora de l’Ajuntament de Palma d’Unides Podem, Sonia Vivas, es mostrava ahir partidària de retirar l’estàtua de Juníper Serra de Ciutat, a la plaça de Sant Francesc. Avui dilluns l’escultura ha aparegut pintada de vermell amb el missatge de “racista”. I s’han succeït les reaccions: El batle de Palma, José Hila, s’ha desmarcat de les declaracions de la regidora. Més per Mallorca i Vox reivindiquen la figura del missioner franciscà i el Partit Popular demana al batle que esborri la pintada i restableixi la normalitat.

La congregació de frares franciscans del convent de Petra mostra la seva preocupació pel desconeixement sobre l’obra de Juníper Serra i lamenten que s’utilitzin els atacs a la seva figura per demanar justícia. Per la seva banda, el Bisbat també s’hi ha pronunciat: Condemna els fets a través d’un comunicat i lamenta textualment que un moviment contra el racisme s’hagi convertit en un moviment de violència i vandalisme.

22/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT