política

L’Ajuntament de Pollença aturarà el bombament il·legal d’aigua a Llenaire

El regidor d'Urbanisme ha confirmat que la setmana que ve aturaran el drenatge perquè no hi ha cap llicència per fer aquest pou

La zona humida del Prat de l'Ullal, a Pollença, afectat per l'extracció il·legal d'aigua a Llenaire


El batle de Pollença, Miquel Àngel March, ha visitat les obres que una constructora duu a terme a la Urbanització de Llenaire i ha constatat la despesa anormal d’aigua que s’hi fa i que ha aixecat l’alarma dels veïns perquè ha eixugat el pous de la zona.

Un agent de Medi Ambient ha aixecat actes i l’arquitecta tècnica municipal ha informat negativament. El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Pollença, Tomeu Cifre, ha confirmat a IB3 Ràdio que la setmana que ve aturaran el drenatge perquè no els consta que hi ha hagi cap llicència per fer aquest pou.

“La idea és requerir que aturin de fer el bombeig d’aquest pou. No apareix dins el projecte d’obra i pel que ens diu l’agent de Medi Ambient està afectant els nivells freàtics de tota la zona, inclòs el Pla de l’Ullal, que és una zona humida pròxima”, explica Cifre.

La decisió s’ha pres arran de les denúncies interposades per l’Associació de Veïns de Llenaire i algun veïnat a títol personal, els quals calculen que es tuda una mitjana de 3 a 4 litros per segon.

“Vèiem que treien aigua a l’hivern i ens pareixia lògic perquè era el començament d’obra, però quan el mes de juny, amb l’estructura acabada, continuaven l’extracció durant les 24 hores, ja no ens ho va semblar i després hem sabut que ja hi ha pous que no tenen aigua”, Maria Barceló, veïnada de Llenaire.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Aprovada la Comissió Política pels casos d’explotació sexual a menors tutelats per l’IMAS

Vox i el Partit Popular ja han avançat que no hi participaran

El Parlament comença a debatre les 956 esmenes parcials als pressupostos per al 2021

MÉS per Mallorca demana al Grup Socialista que no arribi a acords puntuals amb Ciutadans, mentre que els socialistes estan...

Els 11 milions recuperats de sentències de corrupció i els 1,5 milions que deu Matas

Els 7.438.000 recuperats pel Consell de Mallorca s'han dedicat a projectes socials de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials

Riera afirma que cobra el plus de residència de manera legal

L'Oficina Anticorrupció va denunciar-ne el cobrament irregular