política

L’Ajuntament de Pollença aturarà el bombament il·legal d’aigua a Llenaire

El regidor d'Urbanisme ha confirmat que la setmana que ve aturaran el drenatge perquè no hi ha cap llicència per fer aquest pou

La zona humida del Prat de l'Ullal, a Pollença, afectat per l'extracció il·legal d'aigua a Llenaire


El batle de Pollença, Miquel Àngel March, ha visitat les obres que una constructora duu a terme a la Urbanització de Llenaire i ha constatat la despesa anormal d’aigua que s’hi fa i que ha aixecat l’alarma dels veïns perquè ha eixugat el pous de la zona.

Un agent de Medi Ambient ha aixecat actes i l’arquitecta tècnica municipal ha informat negativament. El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Pollença, Tomeu Cifre, ha confirmat a IB3 Ràdio que la setmana que ve aturaran el drenatge perquè no els consta que hi ha hagi cap llicència per fer aquest pou.

“La idea és requerir que aturin de fer el bombeig d’aquest pou. No apareix dins el projecte d’obra i pel que ens diu l’agent de Medi Ambient està afectant els nivells freàtics de tota la zona, inclòs el Pla de l’Ullal, que és una zona humida pròxima”, explica Cifre.

La decisió s’ha pres arran de les denúncies interposades per l’Associació de Veïns de Llenaire i algun veïnat a títol personal, els quals calculen que es tuda una mitjana de 3 a 4 litros per segon.

“Vèiem que treien aigua a l’hivern i ens pareixia lògic perquè era el començament d’obra, però quan el mes de juny, amb l’estructura acabada, continuaven l’extracció durant les 24 hores, ja no ens ho va semblar i després hem sabut que ja hi ha pous que no tenen aigua”, Maria Barceló, veïnada de Llenaire.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Tota la informació sobre les eleccions generals

Tots els debats, les entrevistes amb tots els caps de llista al Senat i al Congrés, i els blocs electorals

El Constitucional admet a tràmit la llei balear de policies locals interins

El decret autonòmic podria vulnerar la llei nacional que determina que només poden exercir l'autoritat qui es tregui unes oposicions

Els antiautopistes lliuraran al Consell de Mallorca 4.000 firmes contra la via Llucmajor-Campos

Personalitats de la cultura i la societat civil han llegit un manifest

L’Ajuntament d’Eivissa “lamenta” que el Consell rebutgi aprovar-ne el PGOU

La institució insular sol·licita un nou informe de la Direcció General de Recursos Hídrics per a completar la tramitació