X

L’Ajuntament de Pollença convertirà l’antic cinema Capitol en un espai cultural

En principi, les obres s'iniciaran l'any que ve. S'hi instal·laran butaques que es podran retirar per fer l'espai multifuncional

15/09/2023

L’Ajuntament de Pollença convertirà l’antic cinema Capitol en un espai cultural

Redacció

L’antic teatre la Defensora de Sóller, que va col·lapsar i es va esbucar la setmana passada, no és l’únic espai escènic municipal que espera una reforma. Altres ajuntaments han comprat antics cinemes i teatres, i alguns estan a punt d’iniciar projectes i obres per transformar allò que ara són espais ruïnosos en nous teatres municipals. A Pollença, per exemple, l’any que ve ha de començar la reforma de l’antic cinema Capitol.

És un edifici situat al bell mig de Pollença, just a la plaça Major. Va obrir les portes l’any 1944 i són moltes les generacions de pollencins que han vist els grans èxits del cinema entre aquestes quatre parets. A la seva pantalla, s’hi projectaren pel·lícules fins a l’any 2001, quan el Capitol va tancar definitivament, però fa 8 anys l’Ajuntament va adquirir l’edifici amb la intenció de transformar-lo en un espai cultural. Ara, el projecte ja ha passat tots els tràmits i les obres de reforma podrien començar l’any que ve. El pressupost i els terminis és el que més preocupa al Consistori.

En haver acabat les obres, els pollencins guanyaran un nou espai de cultura. A diferència del mític Claustre o altres espais a cel obert, el nou Capitol podrà acollir-hi actes en cas de pluja. Les butaques del teatre, a més, es podran retirar amb un sistema automatitzat perquè l’antic Cine Capitol funcioni també com a sala de concerts o espai multifuncional.

15/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris