X

L’Ajuntament de Pollença i les propietats de Cala Bóquer i Cala Murta demanen que es reguli l’accés a les finques

Mentrestant, està en fase d'aprovació el Pla General, que consolidarà fins a la redacció del nou PORN, la zona d'exclusió de Cala Castell

16/02/2021

L’Ajuntament de Pollença i les propietats de Cala Bóquer i Cala Murta demanen que es reguli l’accés a les finques

L’Ajuntament de Pollença durà a ple aviat l’aprovació provisional del Pla General. Així, el planejament pollencí s’adapta al Pla d’Ordenació de Recursos Naturals, que preveu una zona d’exclusió, Cala Castell i on, per tant, no s’hi pot accedir. Aquesta zona restringida, segons el Tribunal Superior de Justícia, preval per damunt la servitud de pas i, per tant, una sentència ordenà que s’havia de respectar: “quan el Govern aprovi el nou PORN es tornaria a establir aquesta servitud”, diu el batle, Tomeu Cifre. Això vol dir que d’aquí a uns quants anys, el Pla General s’hauria de tornar a revisar i adaptar-se aquesta vegada al nou PORN, que preveu eliminar l’àrea d’exclusió de Cala Castell.

Per tal d’evitar escenaris judicials i avenços i retrocessos en el dret de pas per finques privades, el batle mateix i les propietats de Cala Bóquer i Cala Murta han demanat al Govern, que prevegi un pas ordenat en aquestes dues finques, que donen a la mar. :”farem un estudi conjunt per tal de veure la capacitat per tal de fer una proposta adequada als valors ambientals de la zona respectant l’ús públic”, diu Cifre. La pressió humana, diu el batle de Pollença, sobre aquestes àrees protegides ha augmentat molt en els darrers temps i s’hi arriben a concentrar unes 300 persones cada dia.

16/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris