societat

Ajuntament, veïnats i hotelers del Port de Pollença s’uneixen per acabar amb els vessaments al Moll

Es faran reunions periódiques i un seguiment de les actuacions que es facin a la xarxa


L’Ajuntament de Pollença ha iniciat reunions amb les associacions de veïnats del Port i els hotelers per solucionar la problemàtica del sanejament del nucli costaner. La qualitat de l’aigua i els vessaments han estat un problema històric que els residents sempre han denunciat. L’objectiu és fer feina conjunta per millorar-ne tot el sistema.

L’estiu passat, un grup de residents del Port crearen “L’Associació de Veïnats per a la Defensa del Port de Pollença” amb l’objectiu de fer pressió i obligar les administracions a cercar solucions respecte la qualitat de l’aigua de la badia, i els continus vessaments de fecals que es produeixen al moll. A partir d’aquí, l’Ajuntament ha reunit tots els agents implicats per tal d’informar periòdicament de les actuacions que es fan i fer feina de manera conjunta.

A la primera línia del moll, hi ha 22 sortides de pluvials a la mar, aquests punts són complicats de controlar, arrosseguen brutor de carrers i establiments i, de manera puntual, vessament de fecals.

Des del 2002, quan l’Ajuntament inicià el sanejament del Port, s’han canviat canonades, i s’han fet obres per desviar les aigües brutes cap a les bombes impulsores, però queda molta tasca per fer.

Els restauradors, per la seva part, s’han compromès a revisar i fer un manteniment correcte de les instal·lacions de sanejament per no complicar encara més la situació.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Interceptada una nova pastera a Cabrera amb 16 migrants a bord

L'embarcació ha estat albirada cap a les 4.30 hores pel Sistema Integrat de Vigilància Exterior (SIVE). A més de mobilitzar-se la Guàrdia Civil, també s'ha activat Salvament Marítim, amb l'embarcació Salvamar...

El Consell de Menorca impulsa una campanya per fomentar el consum de peix

L'objectiu és promoure una dieta sana basada en producte fresc, de qualitat i de preu econòmic

El Club Nàutic de Ciutadella, nova seu del Banc de Sang

Les extraccions es faran cada dues setmanes i és necessari demanar hora