X

L’Ajuntament de Porreres dona suport a la petició d’indult de Pau Rigo

El consistori s'ha reunit avui per llegir un manifest en favor del seu veí, que va matar un lladre que havia entrat a robar a casa seva

25/09/2023

L’Ajuntament de Porreres dona suport a la petició d’indult de Pau Rigo

Porreres està pendent del que pugui passar amb el seu veí Pau Rigo, que ara mateix és jutjat per matar un lladre mentre es defensava d’ell. Tots els partits del consistori han demanat al Govern de l’Estat i al Consell General del Poder Judicial, que l’ancià no hagi d’entrar a la presó. Totes les formacions amb representació al consistori porrerenc han consensuat una declaració institucional sobre aquesta qüestió, que s’ha llegit abans de començar el ple d’avui. Cal recordar que el passat divendres el jurat popular va decidir que Rigo era culpable d’haver matat el lladre, però recomanava, ateses les circumstàncies, que s’aplicàs un indult. La sentència encara no és ferma, però podia suposar més de tres anys de presó per a l’ancià.

L’Ajuntament dona el seu suport a Pau Rigo dins un manifest en què explica que “no correspon a la Corporació porrerenca jutjar els fets ni ens correspon determinar si penalment va existir legítima defensa. En tot cas, per a moltíssimes persones del nostre poble no té cap sentit que el Sr. Pau Rigo hagi d’entrar dins la presó així com ho considera el mateix tribunal popular que demana al Govern el seu indult. També ha recordat que “d’acord amb l’article 25 de la Constitució, les penes privatives de llibertat han d’estar orientades a la reeducació i a la reinserció social. A una persona d’edat avançada que està totalment educada i integrada a la societat no té ni cap ni peus que se l’obligui a anar a presó, ateses les circumstàncies dels fets ocorreguts”.

Qué pensen de l’indult al Govern balear?

Sobre aquesta qüestió també s’han referit les formacions parlamentàries, que reclamen prudència i respecte per les sentències judicials. El PP, però, assegura que el cas de Pau Rigo casa perfectament amb la figura de l’indult i parla de “situació límit”. D’altra banda, Més per Mallorca, PSIB-PSOE i Vox han parlat de cautela i prudència abans que es dictamini sentència.

Notícies relacionades >

25/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris