Informatius

L’Ajuntament de Sant Josep ordena el desallotjament d’una antiga discoteca de Cala de Bou

Segons el Consistori, només un dels habitatges està ocupat, però el propietari projectava obrir el local d'oci


L’Ajuntament de Sant Josep ha ordenat aquest dimecres al matí el desallotjament d’un immoble situat a Cala de Bou, on s’ubica una antiga discoteca, després que una inspecció tècnica hagi confirmat el deteriorament estructural de l’edifici. Els tècnics consideren que presenta una situació de «risc imminent» i han recomanat l’evacuació de les persones que puguin trobar-se al seu interior. Al Consistori li consta que a l’edifici, integrat per l’establiment d’oci nocturn, un bar de copes i quatre apartaments, només hi ha un dels habitatges ocupat. És l’apartament on viu la persona que també té arrendada la discoteca i ha promogut la inspecció.

El local es troba al número 44 del carrer Cala de Bou i és on antigament se situava la discoteca Summum. El forjat existent entre la planta semisoterrani i la planta baixa és on s’ha detectat un deteriorament molt avançat, “fins i tot amb el despreniment de part del material“, segons assegura el Consistori. Els tècnics varen trobar que la propietat havia apuntalat diversos punts d’aquesta zona de l’edifici.

“Tant les feines d’apuntalat com els treballs que s’havien fet a la discoteca, que el llogater projectava reobrir, s’han fet sense direcció tècnica”, diu l’Ajuntament de Sant Josep. A l’informe que han elaborat, els serveis urbanístics ordenen com a primer pas l’apuntalament correcte de l’edifici sota la direcció «d’un tècnic competent», que haurà de determinar si l’edifici es pot tornar a ocupar totalment o parcialment.

El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Angel Luis Guerrero, ha recordat l’obligació que tenen tots els propietaris «de garantir la seguretat dels edificis» i ha assenyalat que descuidar aquesta obligació «pot posar en perill les persones». Ara l’Ajuntament de Sant Josep dóna un termini de tres mesos als propietaris per executar els treballs.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La retirada de la quarantena pels britànics reactiva els vols del Regne Unit a Son Sant Joan

Aquest divendres han arribat nou vols del Regne Unit i la previsió és que la setmana que ve es dupliquin...

Nova carrera il·legal de motos aquest vespre a la Serra de Tramuntana

Els veïns, impotents davant una pràctica que es repeteix any rere any

El lloguer vacacional resisteix millor que l’hoteler

HABTUR, una de les patronals del lloguer turístic, xifra en un 65% les reserves per juliol

L’estada mitjana dels turistes a Balears puja un 8% respecte l’any passat, segons Travelgate

El preu de la nit d'hotel baixa un 9%, segons el portal de reserves turístiques