X

L’Ajuntament de Sant Llorenç ja té 20.000 m2 de terrenys per alliberar el torrent

El darrer anunci d'expropiació correspòn a un taller en desús i el preu està fixat en uns 90 mil euros

03/12/2020

L’Ajuntament de Sant Llorenç ja té 20.000 m2 de terrenys per alliberar el torrent

Les instal·lacions d’un taller antic és el darrer immoble que l’Ajuntament de Sant Llorenç vol expropiar. El preu està fixat en uns 90.000 euros. El propietari té 15 dies per arribar a un acord amb l’Ajuntament i, si no és així, el procediment expropiatori continuarà el seu curs i llavors tomaran l’edifici. Tmbé hi ha un altre edifici industrial aferrat el torrent que es demolirà en breu.

De moment, el consistori llorencí ja ha adquirit al voltant de 20.000 metres quadrats de terrenys annexos al torrent tant a Sant Llorenç, com a Son Carrió com a s’Illot per tal que l’aigua circuli lliure en cas de desbordar-se. Una cotxeria es va haver d’expropiar: “en general, però, hem pogut arribar a acords amb els propietaris”, ha dit el batle de Sant Llorenç, Mateu Puigròs. 

Les altres cases annexes al torrent i que l’Ajuntament no hagi adquirit o expropiat quedaran a l’empara de les noves normes subsidiàries que elabora el consistori. Els habitatges que quedin dins l’àrea inundable, estaran llavors fora d’ordenació i ja seran les administracions competents les que hauran de decidir si els toma o no. Paral·lelament, el batle demana al Consell que elevi els ponts del torrent i que ampliï la xarxa de canonades d’evacuació de la ronda

03/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris