societat

Sineu vol comprar un pou per tenir aigua potable mentre espera una solució definitiva del Govern

Les negociacions amb ABAQUA podrien fructificar en la construcció d'una canonada per dur aigua de Maria de la Salut


Per tal que ABAQUA fes una canonada per dur aigua des de Maria fins a Sineu, la Mancomunitat del Pla o bé l’Ajuntament de Sineu, s’hauria de comprometre a construir un dipòsit regulador. És la condició que posa el Govern per posar-se en feina: “No té sentit que gastem molts de doblers en una conducció i sense que hi ha hagi un punt d’entrega”, diu Guillem Rosselló, gerent d’ABAQUA. 

Aquest macromagatzem d’aigua se situaria a la part alta de Sineu. Llavors, l’aigua d’aquest dipòsit podria transvasar-se al que té el municipi i d’allà dur-la a Lloret amb una altra canonada o, fins i tot, traginar-la amb camions: “Nosaltres el que pretenem és un compromís ferm del Govern”, explica Tomeu Mulet, batle de Sineu, “que no es quedi tot en converses”, afegeix.

Mentrestant, però, l’Ajuntament de Sineu cerca solucions intermitges, com la compra d’un pou prop del poliesportiu. Ja s’han fet proves i du cabal i qualitat abastament per proveir tot el poble. De tota manera, la compra d’aquest pou no s’ha materialitzat encara.

ABAQUA subratlla que l’estratègia ha de ser trobar una solució específica per a cada un dels pobles del Pla afectats per l’alta concentració de nitrats. Ara mateix s’està fent una conducció des de Maria fins a Petra.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

La tercera residència intervinguda d’aquesta cinquena onada: la Fontsana, 19 usuaris positius

N'hi ha 17 d’hospitalitzats amb símptomes lleus i 2 a la residència. Els 115 usuaris restants són contactes estrets. Des...

Augmenten un 30% els intents de suïcidi entre la població infantil i juvenil

La consellera Gómez assegura que és un problema de salut molt greu

Arriben 10 pasteres amb 131 migrants a les Illes en les darreres hores

La majoria d'embarcacions han estat localitzades a Mallorca, una a Cabrera i una altra a Formentera. És una mostra més...

La Justícia andalusa va desestimar el certificat covid per a l’oci nocturn

En canvi, a Galícia va sortir endavant la mesura per entrar a bars i restaurants després de l'aval del Tribunal...