X

L’Ajuntament de Sóller es queixa de l’impacte paisagístic de les estacions d’aforament instal·lades dins els torrents

La instal·lació inclou una placa solar i una solera de formigó, tot i que Recursos Hídrics defensa que estan situats en llocs discrets

12/02/2021

L’Ajuntament de Sóller es queixa de l’impacte paisagístic de les estacions d’aforament instal·lades dins els torrents

Feia una dècada que les estacions d’aforament dels torrents estaven obsoletes. Algunes d’elles daten dels anys 60. Ara s’han renovat les 21 estacions existents de Mallorca i se n’han construït 12 més. I, per primera vegada, Menorca i Eivissa en tenen. Se n’han posat 6 i 2 respectivament. Serveixen per extreure dades hidrogràfiques dels cabals dels torrents: “així sabem l’aigua que es filtra als aqüífers”, diu Joana Garau, directora general de Recursos Hídrics del Govern. 

Els valors que se n’obtenen ara són més precisos que amb les antigues estacions, que eren més rudimentàries. De tota manera, l’Ajuntament de Sóller, lamenta que estiguin en un lloc tan visible d’un entorn natural: “On abans hi havia canyes i natura, ara hi ha una placa solar i una solera de formigó”, replica Jaume Bestard, regidor d’Obres de l’Ajuntament de Sóller.

Recursos Hidrícs no està d’acord amb aquesta objecció i assegura que no és la seva intenció generar impactes. 

Les 41 estacions repartides ara per tot el territori balear han costat un milió 200 mil euros, dels quals un 60% han estat finançats amb fons de l’impost del turisme sostenible.

12/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT