X

L’Ajuntament d’Eivissa actuarà en els arbres més grossos de la ciutat per reduir-los el pes i evitar caigudes

Això, després de diversos episodis de caigudes d'arbres de les darreres setmanes a la ciutat, per mor del vent dels darrers temporals i del mal estat dels exemplars

10/11/2023

L’Ajuntament d’Eivissa actuarà en els arbres més grossos de la ciutat per reduir-los el pes i evitar caigudes

Esther Matutes

L’Ajuntament d’Eivissa actuarà en els arbres més grossos de la ciutat per reduir-los el pes i així evitar caigudes. Això, arran dels darrers episodis d’arbres caiguts dins Vila. Una palmera a la zona dels antics Jutjats, un altre arbre als voltants del bulevard Abel Matutes i un tercer a la barriada de la Marina són els episodis de caigudes d’arbres que hi ha hagut en les darreres setmanes a la ciutat. El fort vent dels darrers temporals i el mal estat dels exemplars han causat aquestes caigudes.

Arran de la caiguda de l’arbre de la Marina, s’inspeccionaren els exemplars de la zona. En principi, diu el Consistori, de fora presenten bon aspecte, però no se sap com estan per dins. El que va caure tenia bon aspecte, afegeixen des de l’Ajuntament, però estava podrit.

El Consistori afirma que actuarà per evitar més situacions de caigudes d’arbres. Per això, segons explica el regidor de Jardins, s’hi intervendrà per reduir el pes dels exemplars i, així, evitar caigudes en episodis de vent fort.

A més d’augmentar-ne el manteniment, també volen potenciar la plantació d’exemplars autòctons. L’Ajuntament també reconeix que el canvi climàtic, amb més períodes de sequera i onades de calor més llargues, és un factor fonamental que perjudica la salut dels arbres.

10/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris