X

L’Ajuntament d’Eivissa demanarà una pròrroga per implantar la zona de baixes emissions

Ni el Consistori ni el Consell han iniciat els tràmits per aplicar aquesta mesura que hauria d'estar en marxa l'1 de gener de 2024

22/09/2023

L’Ajuntament d’Eivissa demanarà una pròrroga per implantar la zona de baixes emissions

Ivonne Arañó

L’Ajuntament d’Eivissa ha reconegut que no arribarà a temps per implantar la zona de baixes emissions. Una mesura que hauria de funcionar a la ciutat a partir del dia primer de gener de 2024. El consistori assegura que necessiten més temps per implantar les restriccions al trànsit i l’estacionament de vehicles que imposa la normativa.

La ciutat d’Eivissa figura en la llista del Ministeri de Transició Ecològica entre les poblacions que no han iniciat el tràmit per donar compliment a la zona de baixes emissions, que implica les ciutats amb més de 50.000 habitants.

El nou equip de govern municipal ja ha dit que sol·licitarà una pròrroga per tal que el Ministeri els doni més temps per implantar les restriccions al trànsit i l’estacionament de vehicles que imposa la normativa. Tot per aconseguir un aire més net per a la ciutadania.

L’equip del batle Rafa Triguero ha explicat que la proposta de zona de baixes emissions que hi havia, la va fer l’anterior equip de govern i, per això, diuen que la volen analitzar en profunditat i consensuar-la amb el Consell.

De fet, en el cas d’Eivissa, aquesta obligació d’implantar restriccions als vehicles és per partida doble. I és que, com les illes han de disposar de zones de baixes emissions, el Consell d’Eivissa figura entre les administracions assenyalades també pel Ministeri de Transició Ecològica perquè encara no ha iniciat cap tràmit.

22/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris