X

L’Ajuntament d’Eivissa espera que a l’estiu no hi hagi problemes de subministrament d’aigua

La nova contracta d'aigua preveu inversions per reduir-ne les fuites a la xarxa, que arriben al 17 per cent

13/03/2024

L’Ajuntament d’Eivissa espera que a l’estiu no hi hagi problemes de subministrament d’aigua

L’Ajuntament d’Eivissa espera que a l’estiu no hi hagi problemes de subministrament d’aigua al municipi. Però reconeixen que s’han de fer moltes inversions per evitar-ne fuites a la xarxa i separar-ne les pluvials de les fecals. A la nova contracta d’aigua s’inclouen 17 milions d’euros per millorar aquests aspectes.

El 17 per cent de l’aigua de la xarxa de la ciutat d’Eivissa es perd. L’Ajuntament assegura que en la nova contracta que aprovaran pròximament s’inclouen inversions de 17 milions en 8 anys que intentaran reduir al màxim les fuites. “La contracta d’aigua porta més de vuit anys prorrogada, això vol dir que no hi ha hagut inversions”, lamenta Jordi Grivé, regidor de Medi Ambient, que explica que també s’invertirà a distingir les aigües pluvials i les fecals, ara la meitat de la xarxa no té la separativa feta.

A Vila, se n’han detectat 150 grans consumidors que gasten el 30 per cent de l’aigua. Es treballarà per reduir-ne el consum. “Esperem que aquest estiu no tenguem problemes d’aigua, no és fàcil, però si veiem que hi ha problemes d’aigua, ja tenim la informació dels grans consumidors”, explica David Bernaus, cap de servei d’Aqualia a Eivissa. Un dels grans consumidors és el mateix Ajuntament d’Eivissa, que optimitzarà el reg de camps de futbol i jardins i la despesa en instal·lacions esportives. També es farà una campanya de conscienciació que inclourà les escoles.

13/03/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris