EIVISSA

L’Ajuntament d’Eivissa estudia si fer un nou tanc de tempestes a Can Misses

La Conselleria de Medi Ambient assegura que el tanc del port va funcionar bé el divendres però recorda que la ciutat està situat en una plana d'inundació


Tot i el nou tanc de tempestes, la ciutat d’Eivissa va patir importants inundacions amb les pluges el passat divendres. L’Ajuntament d’Eivissa estudia ara si construeix un altre tanc a Can Misses i aquest dijous s’aprova un pla de gestió sostenible de l’aigua, que inclou la inversió d’un milió d’euros per al col·lector de pluvials a Can Murtera.

Cinc dies després de les pluges, aquest dimecres encara treien aigua dels contenidors soterrats de la Marina. Molts negocis del carrer de la Creu van patir inundacions i els comerciants asseguren que cada vegada que plou han d’extreure aigua dels seus locals.

El tanc de tempestes, que es va construir per evitar vessaments al port d’Eivissa, va bombejar divendres 2.000 m3 d’aigua. Segons la Conselleria de Medi Ambient, manca separació de pluvials i fecals i recorda que la ciutat està edificada en una plana d’inundació i en episodis així és “inevitable” que l’aigua ocupi el seu lloc. El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Eivissa, Jordi Salewski, recorda que el divendres va ploure amb molta intensitat i molta estona i assegura que el tanc “va funcionar” perquè l’aigua no es va quedar tant temps estancada.

L’Ajuntament estudia ara si construir un altre tanc de tempestes a Can Misses. A més, aquest dijous aprova el pla de gestió sostenible de l’aigua dotat amb 5 milions, que enguany invertirà un milió en el col·lector de pluvials de Can Murtera i en 2022 es farà la separativa de pluvials i fecals a ses Figueretes i a Isidor Macabich. Aquest pla, que també inclou mesures per reduir el consum d’aigua, és necessari per a l’aprovació del nou pla urbanístic, que ha de garantir l’aigua suficient per a un sostre de 77.000 habitants, 97.000 a l’estiu.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |