X

L’Ajuntament d’Eivissa contacta amb deu dones que viuen al carrer per rompre el cicle d’exclusió social

La següent passa és desenvolupar diversos tallers com ara d'habilitats socials o reparació, perquè moltes d'elles han patit abusos

16/12/2024

L’Ajuntament d’Eivissa contacta amb deu dones que viuen al carrer per rompre el cicle d’exclusió social

26

Fa dos mesos que l’Ajuntament d’Eivissa mira de contactar amb les 15 dones que els serveis socials comptabilitzen que viuen al carrer al municipi. De moment, les dues tècniques que surten a buscar-les, una del consistori i l’altra de Metges del Món, han pogut contactar amb 10. A l’Ajuntament destaquen la importància d’impulsar projectes dirigits només a elles. “Pateixen una doble vulnerabilitat, que és la situació d’estar al carrer i el risc de ser dona, per la qual cosa poden tenir associat el risc de patir abusos, violacions i agressivitat, mentre que en el gènere masculí això no existeix”, comenta Ivan Castro, director de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Eivissa. Afegeix que mentre que el trauma dels abusos es manifesta en l’1,5 % dels homes que viuen al carrer, és de, com a mínim, el 25 % en el cas de les dones.

La primera passa és aconseguir localitzar-les i començar a generar un contacte permanent. En una segona fase també es desenvoluparan tallers d’habilitats socials i reparació perquè moltes d’elles han patit abusos. El programa va dirigit a dones que viuen al carrer al municipi d’Eivissa, que tenen una problemàtica dual, de consum de substàncies i trastorn mental i que no acudeixen als serveis socials per la seva situació d’exclusió. “Hem de poder crear un espai allà on elles sentin que poden parlar perquè hi ha tot un procés de trauma, de violència física, psicològica i sexual que duen a l’esquena. És important fer una feina acurada, cal anar a poc a poc, per mirar d’incloure-les en el sistema”, explica Belén Matesanz, coordinadora de Metges del Món a les Illes.

16/12/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT