X

L’Ajuntament d’Eivissa instal·larà càmeres per aplicar mesures en detectar aglomeracions

El Consistori començarà aquest mateix estiu a fer proves per valorar el funcionament d'aquests sensors

14/05/2024

L’Ajuntament d’Eivissa instal·larà càmeres per aplicar mesures en detectar aglomeracions

L’Ajuntament d’Eivissa instal·larà sensors a punts del municipi on hi hagi més afluència de públic per conèixer el comportament dels turistes, entre els quals els creuristes. En principi el consistori preveu començar a fer proves amb aquestes càmeres intel·ligents aquest mateix estiu.

Els sensors, que s’instal·laran a punts encara per determinar, detectaran, per exemple, què és el que solen fer els creueristes en arribar a Eivissa. Si utilitzen el bus o la barca per atracar-se des d’on els deixa el creuer fins a la ciutat, i si entren a comerços, restaurants o museus. Al consistori asseguren que la informació serà rellevant per posar en marxa mesures en cas d’aglomeració.

Les càmeres intel·ligents detecten el nombre de persones, tot i que no les identifica per la llei de protecció de dades, segons remarquen al consistori. “Es farà l’estudi, entre altres coses, per conèixer quins llocs visiten i durant quant de temps són a aquells llocs o zones, i s’implementarà de seguida que tenguem la licitació feta. Començarem amb unes proves que es poden fer amb un contracte menor, però després s’ha de licitar, òbviament, perquè és un volum important de pressupost”, explica Laura Planells, que és regidora de Turisme i Comerç de l’Ajuntament d’Eivissa.

Per la seva banda, els comerciants aposten per limitar l’arribada de creuers, tot i que destaquen que els creueristes fan parada a Eivissa normalment durant les hores centrals del dia, quan molta gent és a les platges. La Petita i Mitjana Empresa d’Eivissa i Formentera, Pimeef, ha imprès novament 30.000 mapes de la ciutat, que es reparteixen als turistes de creuer, i en què s’anuncien restaurants i comerços.

14/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris