eivissa

L’Ajuntament d’Eivissa ja té enllestit el nou PGOU

Rebaixa el sostre de població i el fixa en un màxim de 77.000 habitants

L%27Ajuntament+d%27Eivissa+ja+t%C3%A9+enllestit+el+nou+PGOU

L’Ajuntament d’Eivissa ja té enllestit el nou Pla General d’Ordenació Urbana, que regularà el creixement urbanístic del municipi dels pròxims anys.

El nou pla substituirà el de 2009, anul·lat en 2015 pel Tribunal Suprem perquè no tenia l’informe mediambiental. El consistori va haver d’elaborar un altre document contra rellotge per evitar que entràs en vigor el de 1987. En abril de 2016 estava enllestit, però van haver de respondre a les al·legacions presentades i esperar els informes dels diferents organismes implicats.

Una de les principals característiques del nou document és que rebaixa el sostre poblacional. Recordem que actualment el municipi d’Eivissa té devers 49 MIL 700 habitants.

Quasi el 50% del sòl serà rústic, enfront del 46% de l’anterior pla. Espais naturals com ses Feixes i el Puig dels Molins quedaran protegits i no s’hi podrà construir. Només hi haurà un 3,5% urbanitzable, 37 hectàrees ubicades la majoria al barri de Can Escandell. En aquesta zona es construiran més de 530 pisos de protecció oficial. El pla obliga que el 30% de les noves construccions siguin habitatges protegits i d’aquests, el 50% en règim de lloguer.

També es preveu convertir el primer cinturó de ronda en via urbana i unir ses Figueretes i Platja d’en Bossa a través d’un passeig.

Una vegada es faci l’aprovació provisional el pròxim 9 d’abril, el Consell haurà de fer-ne la definitiva. Tendrà un termini d’un any.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El segon Circuit Esportiu Inclusiu d’Eivissa comença amb una jornada a la mar

Un conjunt d'activitats que es faran a les instal·lacions esportives dels diversos municipis d'Eivissa al llarg de tot l'estiu fins...

‘Paraules dins la terra’ recull 50 anys de trajectòria del ceramista Toniet

A la mostra, que s'emmarca dins dels Dies Europeus de l'Artesania, es podrà visitar fins divendres 14 de maig a...

Vila ja batega el play-off

Sergio Cirio no podrà ser a Badajoz per trencament del tendó d'Aquil·les

La vacunació obliga a canviar la seu de la Selectivitat a Eivissa

Els alumnes se sotmetran a la PAU al Palau de Congressos (Santa Eulària) i l'Estació Marítima de Sant Antoni