X

L’Ajuntament d’Eivissa preveu traslladar finalment el Mercat Nou a les pistes esportives ubicades al costat del parc de la Pau

Segons l'avantprojecte, se'n reduirà el nombre de paradetes a 75 i davall l'edifici s'hi preveuen construir 300 aparcaments soterrats

23/01/2024

Redacció

L’edifici disposarà de dos pisos superiors amb un hipermercat i restaurants. Una de les façanes serà de vidre i oberta al parc de la Pau. I el més essencial per als venedors del Mercat és que s’hi faran 3 pisos soterrats per ubicar-hi 300 aparcaments. “Hi ha clients que em criden i em diuen que tregui el producte fora perquè fa mitja hora que fan voltes i no han pogut aparcar. D’altres, em diuen directament que se’n van perquè no han aconseguit aparcar”, comenta Maria Marí, que té paradetes de peix al Mercat Nou d’Eivissa des de fa 44 anys.

Segons l’avantprojecte, que es tramita ara a la Comissió balear de Medi Ambient, a la planta baixa s’ubicaran les paradetes. Els venedors troben que l’actual edifici està ja obsolet, però es mostren escèptics davant el projecte que es planteja ara perquè els successius equips de govern al Consistori han posat propostes sobre la taula, i, de moment, tot continua igual.

Les obres es podrien iniciar d’aquí a un any i el termini d’execució dels treballs seria de dos anys i mig. Això sí, s’hauran de tenir en compte dificultats com l’aparició de troballes arqueològiques, que endarreririen les feines. Segons aquesta proposta, passaria de tenir 8.000 metres quadrats a tenir-ne 21.000. En qualsevol cas, el nombre de paradetes es redueix, passarà de tenir-ne 130 a 75, però es preveu que ocupin més espai. La inversió estarà al voltant dels 28 milions d’euros.

23/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris