X

L’alcohol continua sent la droga més consumida a Menorca el 2022

El 27% de les persones ateses per primera vegada la Unitat de Conductes Addictives del Consell ha estat per consum de cocaïna i alcohol

31/03/2023

L’alcohol continua sent la droga més consumida a Menorca el 2022

L’alcohol continua sent la droga més consumida a Menorca el 2022. Així es desprèn de la memòria de la Unitat de Conductes Addictives del Consell, que s’ha presentat avui dematí. L’any passat va atendre un total de 411 persones, la major part homes. Una xifra que es manté estable els darrers anys. D’aquests, 156 han iniciat tractament i assistència. El 35% dels quals ho ha fet per una addicció a l’alcohol.

Més enllà de l’alcohol, el 27% de les persones ateses per primera vegada ha estat per consum de cocaïna i alcohol i el 14% cànnabis. Precisament el cànnabis és la substància més habitual entre els joves, tot i que l’addició de les noves tecnologies ja significa quasi la meitat de les sol·licituds d’ajuda.

Per aquest motiu, la Unitat de Conductes Addictives també ofereix programes de prevenció. L’any passat, 2.000 alumnes hi van participar a través de tallers adreçats al consum de cànnabis i noves tecnologies, hàbits de risc de major prevalença en aquest col·lectiu.

31/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris