societat

L’alcohol és la principal addicció a les Illes

A Mallorca, en representa el 44% dels tractaments per abús de substàncies, a Eivissa el 36% i a Menorca, el 24%

L%27alcohol+%C3%A9s+la+principal+addicci%C3%B3+a+les+Illes

464 persones van iniciar tractaments per fer front al seu abús de begudes alcohòliques, segons dades de les Unitats de Conductes Addictives que gestionen els Consells Insulars. A Mallorca, en representa el 44% dels tractaments per addicció, a Eivissa el 36% i a Menorca, el 24%. La segona droga amb més nombre d’usuaris que començaren tractament és la cocaïna. En total foren 250 arreu de les Illes.

Cada deu segons mor al món una persona per causes relacionades amb la ingesta d’alcohol. I és que l’alcohol és el factor causant de 200 malalties, tant físiques com mentals.

Projecte Home fa anys que treballa per ajudar a superar la seva addicció a persones que pateixen d’alcoholisme. Han fet balanç del seus programes”Ítaca” de tractament d’alcoholisme que van començar ara fa set anys. L’organització ha atès un total de 433 persones de les quals prop de 140 han superat la seva addicció i han rebut l’alta terapèutica.

Destaquen que, tot i la seva acceptació social i el gran poder de les empreses i lobbys darrere la venda d’alcohol, s’ha desmitificar la noció que l’alcohol és un droga poc nociva.

Tot i les mesures de limitació del seu consum tant a ports i aeroports o a establiments de tot inclòs que, diuen, a poc a poc va fent l’administració demanen més legislació en aquest àmbit i més suport tant a entitats públiques com privades.

Demà Project Home compleix 31 anys. Per celebrar aquest aniversari, hi haurà actuacions musicals, menjar i testimonis d’usuaris demà horabaixa a la seu de l’organització a Palma.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Una parella de Menorca i Nova Zelanda restaura una goleta turca i la converteix en la seva llar al port de Maó

Cansats de treballar fora de casa, i moltes vegades separats, van decidir muntar ells mateixos una empresa de xàrter

Una quarantena de pagesos viatgen a Califòrnia per aprendre com fer front a la Xylella

California produeix el 80 per cent de l'ametla del mercat mundial

Dos detinguts per la seva relació amb l’incendi de contenidors a Palma

Almanco un dels detinguts fa feina a l'aeroport de Palma, a una empresa que presta assistència als passatgers amb mobilitat...