3.500 persones es retroben amb els ‘Ja t’ho diré’
És la segona cita en honor a un dels fundadors, Sente Fontestad
Si l'any 2016 hi havia devers 15 metres quadrats d'aquesta alga al voltant de l'Illa de l'Aire, ara ja són més de 80 els metres quadrats que ha colonitzat
L’Aspargopsis taxiformis, una alga invasora d’origen australià, colonitza el fons marí de la Reserva Marina de l’Illa de L’aire, a l’est de Menorca. És una alga molt plantosa, però envaeix les praderies de posidònia, i ha trobat a Menorca un hàbitat adient per proliferar.
Des de la seva localització a Menorca fa prop de dues dècades, aquesta alga vermellosa, amb branques en forma de plomalls, s’estén per, pràcticament, tota la Reserva Marina de l’Illa de l’Aire. És l’Aspargopsis taxiformis, i ara es troba en plena floració. Tot i que és una alga de gran bellesa estètica, és invasora; es multiplica amb rapidesa i envaeix les praderes de posidònia. Prefereix les zones protegides; pot créixer damunt altres algues o viure damunt roques.
Si l’any 2016 hi havia devers 15 metres quadrats d’aquesta alga —procedent de l’oest d’Austràlia— al voltant de l’Illa de l’Aire, ara —7 anys després—, ja són més de 80 els metres quadrats que ha colonitzat.
La proliferació d’espècies invasores tropicals a la Mediterrània és una de les conseqüències de l’increment de la temperatura de l’aigua de la mar. Els experts asseguren que els paisatges submarins estan canviant amb l’aparició d’espècies que s’adapten millor a les aigües més càlides.
La situació en aquesta zona és només un indicador del que passa a la resta de les Balears, però també a altres zones d’Andalusia, Múrcia i València, que ha colonitzat.
És la segona cita en honor a un dels fundadors, Sente Fontestad
És un programa de l'Hospital de Son Espases que es va crear fa tres mesos
1.284 adolescents de 25 centres han escenificat els feminicidis produïts a Espanya des del 2003
A les 20.30 hores arribarà el compte enrere per il·luminar Ciutat