societat

L’Aliança per l’Aigua aposta per regenerar els aqüífers eivissencs amb aigua depurada

Eivissa només compta amb una bassa d'aigua regenerada i està en desús

L%27Alian%C3%A7a+per+l%27Aigua+aposta+per+regenerar+els+aq%C3%BC%C3%ADfers+eivissencs+amb+aigua+depurada

L’Aliança per l’Aigua reclama mesures urgents per recuperar els aqüífers d’Eivissa. Els activistes consideren que el reg amb aigua depurada ajudaria a regenerar uns pous que s’han salinitzat per la sobreexplotació del darrer mig segle. A Mallorca, funcionen 17 basses d’aigües regenerades que permeten donar un respir als aqüífers de l’illa. A Eivissa, en canvi, n’hi ha només una que està en desús.

L’Aliança per l’Aigua avisa que malgrat les pluges del darrer hivern, l’aigua depurada és l’única manera de regenerar els aqüífers eivissencs, gairebé tots minvats i salinitzats per la sobreexplotació. A més a més, reclamen a l’administració que vetlli perquè l’aigua dessalinitzada abasteixi al cent per cent el consum urbà.

De cara al curs escolar 2018/2019, l’Aliança per l’Aigua prepara una campanya per conscienciar els infants sobre un consum responsable dels recursos hídrics.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Un terç dels metges de Menorca fa vaga per evitar que titulats sense experiència puguin cobrir les places vacants

Simebal demana que s'accelerin les homologacions dels facultatius extracomunitaris, que són un terç dels que treballen a Menorca

Un 80% dels metges secunden la vaga a les Balears, segons Simebal

Demanen que es retiri el decret que permet la contractació de professionals sense l'especialitat corresponent