política

L’Aliança per al Residu Zero reclama una llei estatal valenta i amb mesures concretes

Proposen impostos finalistes al plàstic i responsabilitat ampliada del procutor

L%27Alian%C3%A7a+per+al+Residu+Zero+reclama+una+llei+estatal+valenta+i+amb+mesures+concretes

Els integrants de l’Aliança Residu Zero reclamen més valentia a la llei de residus nacional en tramitació. Volen mesures concretes i que resistesqui les pressions dels productors.

En unes jornades d’àmbit estatal celebrades en línia, membres d’associacions com Rezero han exigit que la norma incorpori la prevenció del residu com a principi bàsic en detriment del que anomenen “Discurs obsolet de la societat del reciclatge” i una aposta ferma per a la reutilització.

Volen que ‘el que contamina paga‘ s’estengui més enllà dels envasos a àmbits com el tèxtil o la nàutica i s’ampliï la responsabilitat del productor i hagi de pagar el cost tant del reciclatge com de l’eliminació del rebuig o de la neteja del residu en l’àmbit urbà o natural.
Per poder finançar l’ajuda a la reutilització o altres polítiques de reducció, reclamen una fiscalitat verda potent i finalista que gravi, per exemple els productes de plàstic d’un sol ús i que es posi en marxa un sistema de retorn d’evasos.

A més, demanen que la futura llei nacional permeti a les comunitats establir mesures pròpies també en l’àmbit fiscal i més plantes per tractar l’orgànic.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Pi fa balanç i es prepara per a una nova etapa

La formació s'ha reunit aquest dissabte amb l'objectiu de determinar les passes a seguir de cara al congrés extraordinari que...

El Consell rebutja, una vegada més, l’aprovació de les Normes Subsidiàries d’Andratx

Preocupa especialment una deficiència relativa a l'espai aeri i aviació civil

Armengol demana que es pugui exigir el certificat Covid a Balears

La presidenta del Govern considera que, en el cas de les Illes, exigir aquest certificat no suposa cap estigmatització per...

Éric Jareño, nou portaveu del PP balear, no tanca la porta a cap acord de govern

Quan tenia desset anys es va afiliar al partit popular de Llucmajor i ara compaginarà el càrrec orgànic dins la...