X

L’ambient fresc i l’absència de precipitacions marquen la primera setmana de novembre

La màxima aquests dies se situarà entre els 18ºC i els 21ºC, però atenció a les nits perquè en algunes zones d'interior es davallarà dels 10ºC 

06/11/2023

L’ambient fresc i l’absència de precipitacions marquen la primera setmana de novembre

Imatge de Margarida Carrió des de Son Serra de Marina.

El Temps

La primera setmana sencera de novembre tornarà a ser una setmana seca a les Balears, sense pluges significatives a l’horitzó i relativament fresca en general.

S’acaba el vent

Si bé la circulació de l’oest dominarà el panorama meteorològic europeu, les borrasques atlàntiques no seran tan contundents com la setmana anterior i el vent donarà una treva a la Mediterrània occidental. A les Balears, únicament dijous i divendres el vent de llebeig i ponent tendrà certa significació.

Ambient fresc, sobretot de nit

La circulació de fronts atlàntics no sol ser portadora de temps fred a les Balears. Malgrat tot, el front fred associat a la borrasca Domingos ha fet arribar una massa d’aire més fresc a la Mediterrània on romandrà una sèrie llarga de dies. Això suposa una refrescada respecte a la setmana passada i l’arribada d’un ambient més propi d’aquesta època. La màxima aquests dies se situarà entre els 18ºC i els 21ºC, però serà de nit quan més es noti la frescor, amb mínimes per davall dels 10ºC a zones d’interior, en especial a Mallorca i Eivissa.

Sense pluges a la vista

No s’esperen precipitacions significatives aquesta setmana. La circulació atlàntica, que segueix ben activa, no sol ser la responsable d’un temps humit a les Balears i aquesta no serà una setmana que trenqui aquesta dinàmica. No s’espera que arribi cap front actiu ni que es formi cap borrasca entorn de la Mediterrània occidental. Únicament, divendres una coa de front pot deixar el cel més carregat, amb qualque brusca esporàdica i feble.

06/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris