eivissa

L’àmfora antiga descoberta a ses Salines ja està en mans del MAEF

Genera molta de curiositat entre els historiadors perquè no és gens habitual trobar enterrada una àmfora sencera de 2.000 anys

L%27%C3%A0mfora+antiga+descoberta+a+ses+Salines+ja+est%C3%A0+en+mans+del+MAEF

De l’arena de una de les cales del Parc Natural de ses Salines ha emergit una àmfora de fa 2.000 anys. La descoberta, feta per l’expolític Albèrt Prats, genera molta de curiositat entre els historiadors perquè no és gens habitual trobar enterrada una àmfora sencera. Les millors conservades solen ser a dins la mar, procedents de qualque naufragi.

Un arqueòleg amic de Prats, Juanjo Marí, es va acostar fins al lloc de la troballa i va poder contextualitzar-la, extreure-la i traslladar-la a dependències del Museu Arqueològic. Albert Prats, exconseller insular entre 2007 i 2011, va actuar correctament en donar l’avís a les autoritats competents de la descoberta, tal com marca la Llei de Patrimoni.

Al Museu s’ha fet neta de manera preliminar i se n’ha comprovat l’estat de conservació. El primer misteri és com una àmfora tan antiga s’ha pogut conservar sencera a terra, ja que normalment es troben dins la mar. El recipient va ser fabricat a Eivissa a l’inici del primer segle de la nostra era, ja en època imperial romana segons els experts.

Ara, l’àmfora de 2000 anys d’antiguitat passarà a ser propietat del Consell. Estarà en mans d’investigadors i s’exhibirà en alguna exposició temporal, o a la futura segona seu del museu de vora la Catedral, a Dalt Vila.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Desescalada a les Balears: aquestes són les noves mesures de flexibilització en les restriccions

S'amplia la cabuda per taula a les terrasses de bars i restaurants fins a les 12 persones i es reobren...

Habilitats set punts a les Illes per a tramitar el Certificat Covid Digital presencialment

A partir del primer de juliol, el certificat permetrà la lliure mobilitat dels ciutadans entre els països de la Unió...

Primer dia de judici pel robatori a Empreses Matutes

La defensa de l'encobridor ha posat el focus en les presumptes irregularitats en la cadena d'actes durant la investigació per part de la Policia Nacional