X

La pròrroga de l’ús del varador obert del Port de Palma farà que el sector nàutic facturi fins a 80 milions d’euros més

Es destinaran, més de 56.000 m2 a la indústria de la reparació i manteniment d'embarcacions 

09/11/2022

La pròrroga de l’ús del varador obert del Port de Palma farà que el sector nàutic facturi fins a 80 milions d’euros més

L’acord de l’Autoritat Portuària per prorrogar la concessió del varador obert del Port de Palma impulsarà el desenvolupament de la indústria de la reparació i manteniment del sector nàutic de les Illes i farà que les empreses del sector incrementin la facturació fins entre 60 i 80 milions d’euros més, segons ha assegurat el director executiu de Servicios Técnicos Portuarios (STP), José María Campuzano.

L’acord permet l’ampliació d’aquest espai en més de 56.000 m2. “Les estimacions apunten que aquesta ampliació permetrà la creació de 150 empreses noves i la contractació de fins a 500 treballadors d’aquí a 2027”, segons ha afegit Campuzano. S’hi invertiran 8 milions d’euros. I entre les obres de millora que s’hi faran hi ha la creació de 20 punts de varada a terra per a grans embarcacions d’entre 40 i 110 metres d’eslora. Uns vaixells als quals les empreses d’aquí no han pogut donar servei, denuncia el sector, durant els dos darrers anys per manca d’espai.

Tot això, després que l’Autoritat Portuària deixàs de concedir les autoritzacions d’ocupació temporal del varador obert i el sector deixàs de tenir espai per desenvolupar la seva activitat. Calculen que s’han deixat de facturar entre 60 i 80 milions d’euros. “Hem tengut una fuita de grans eslores durant dos anys. Embarcacions que partien a altres ports de la Península o, fins i tot, a l’estranger”, ha apuntat el president de l’Associació per al Desenvolupament Nàutic d’Empreses i Autònoms (ADNEA-PIMEM), Álex Casares.

Està previst que les obres comencin el pròxim mes de maig, una vegada acabada la temporada alta del sector de reparació i manteniment nàutic, i que s’allarguin durant tres mesos per tal que a finals d’estiu ja estiguin enllestides.


El sector nàutic denuncia sentir-se perjudicat “de ple” per les reformes del Passeig Marítim de Palma

09/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT